Alex Sijm (m) draagt zijn Wintercircus over aan René Duursma (l). Rechts Johan de Jong van Recreatieschap Geestmerambacht.
Alex Sijm (m) draagt zijn Wintercircus over aan René Duursma (l). Rechts Johan de Jong van Recreatieschap Geestmerambacht. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

Alex Sijm draagt Wintercircus over

Vervolg van de voorpagina

Sijm bouwde het Wintercircus, dat verder gaat onder de naam 'Noord-Hollands Wintercircus', de afgelopen jaren uit tot een populair evenement waar een intieme sfeer en beleving voorop staan, waar traditie en humor hand in hand gaan en waar de bezoekersaantallen per jaar toenemen. Zo waren vorige winter maar liefst 28 voorstellingen uitverkocht. "We krijgen er nog een flinke kluif aan om dit circus in jouw gedachtegoed voort te zetten", aldus Duursma's collega Atze Lubach tijdens de persconferentie tegen Sijm. De ambitie van Duursma Events Groep is om het wintercircus grootser op te zetten, om zo ook meer mensen van buitenaf naar het Park van Luna te trekken.

Cirkel is rond

Het afscheid van het Wintercircus is voor Sijm geen afscheid van het circusvak. Sinds kort is hij adviseur van het Fédération Mondiale du Cirque in Monte Carlo en in Nederland blijft Sijm als zakelijk leider betrokken bij Circus in de Zorg en Gay Circus Amsterdam. Medio 2021 hoopt hij een bedrijf te starten op het gebied van coaching en motivatietrainingen. Bovendien werkt Sijm samen met journalist Jan Vriend aan een boek dat mensen motiveert om, net als hij dat altijd gedaan heeft, hun dromen waar te maken. Hierbij dient het circus als metafoor. En daarmee is de cirkel voor hem rond.


De jubileumvoorstellingen zijn nu gepland voor 2021.