Vlnr. Tina Drijver-Buis, Joris Kühne en portier Erik Stal heten de leerlingen van Cool van harte welkom terug.
Vlnr. Tina Drijver-Buis, Joris Kühne en portier Erik Stal heten de leerlingen van Cool van harte welkom terug. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'Fantastisch dat muziekdocenten het seizoen zo kunnen afsluiten'

HEERHUGOWAARD - Na ruim twee maanden gingen maandag 25 mei eindelijk de deuren van Cool kunst en cultuur weer open voor de eerste fysieke instrumentale muzieklessen voor alle leeftijden. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat de leerlingen veilig hun les kunnen volgen en de docenten de les veilig kunnen geven. Ook de geplande open dag, zaterdag 13 juni, kan in aangepaste vorm gewoon doorgang vinden. De muziekdocenten en de andere medewerkers van Cool hebben enorm uitgekeken naar het moment dat er weer muziek klinkt in de studio's en het feit dat er eindelijk weer reuring is in het pand. "Al merkten we dat er tijdens de lockdown bijzondere energieën vrijkwamen om er binnen de mogelijkheden die we hadden tóch wat van te maken", aldus manager educatie Tina Drijver-Buis.

Deuren van Cool weer geopend voor muzieklessen en open dag

Na het sluiten van de deuren op 16 maart zijn de muziekdocenten van Cool vrijwel direct overgegaan tot digitaal lesgeven. Hierbij werd zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders wensen en situatie. Tina wil de ongeveer 45 docenten een groot compliment geven voor de manier waarop de ommezwaai naar digitaal lesgeven is opgepakt. "Daar ben ik echt trots op. Als manager faciliteer ik alleen maar, zíj brengen het in de praktijk. Alle docenten, jong en oud, zijn ermee aan de slag gegaan en binnen een week konden we van start met het digitaal lesgeven. Ik vind het mooi om te zien dat de samenwerking onderling zo goed is en dat onze docenten zich verbonden voelen met deze organisatie."

Lichtpuntje van de dag

Voor wie een instrument wil leren bespelen, is continuïteit enorm belangrijk, onderstreept docent gitaar en ukelele Joris Kühne. "Daarom had ik al een alternatief in gedachten voordat de lockdown definitief werd. Gelukkig pakten leerlingen en ouders de online lessen erg goed op.

Lees verder op pagina 5