Jeugdleden zijn blij dat er weer gegymd kan worden.
Jeugdleden zijn blij dat er weer gegymd kan worden. (Foto: Aangeleverd)

Victor Gymsport hervat trainingen

OBDAM - Ook bij Victor Gymsport Obdam zijn de trainingen weer opgepakt. "We hadden gehoopt dat we na de meivakantie weer van de gymzaal gebruik zouden mogen make, maar hier is nog steeds geen toestemming voor", legt Trudy Koning namens de vereniging uit. "Daarom is contact gelegd met Voetbalvereniging Victoria-O om op de velden te kunnen trainen."

"Het bestuur van Victoria-O was heel welwillend en we mogen gebruikmaken van de voetbalvelden. Dus na een periode van ongeveer twee maanden zijn vanaf maandag 18 mei de lessen bij onze vereniging weer gestart!"

Buitenactiviteit

Het betreft gymlessen voor kleuters, recreatief turnen voor leerlingen van basisschool en voortgezet onderwijs, turnen jonge talenten, selectieturnen, aerial dancing en freerun. Dat gebeurt allemaal bij de voetbalvereniging, op het A-veld en een gedeelte van het C-veld. Ook de seniorengroepen van de dinsdagavond zijn weer begonnen. Zij starten vanaf de gymzaal en gaan wandelen, naar de jeu-de-boulesbaan of doen een andere buitenactiviteit.

Hopen op mooi weer

Trudy: "Er is veel (digitaal) overlegd met het bestuur en de leiding. Er zijn protocollen geschreven, leden en ouders/verzorgers geïnformeerd en diverse (schoonmaak-)spullen aangeschaft. De toestellen kunnen en mogen niet uit de zaal naar buiten maar wel is er voldoende klein materiaal verhuisd naar de velden. Veel trainingen gaan buiten natuurlijk heel anders dan in de zaal, maar het is zo fijn om weer aan de gang te gaan! En het prachtige weer van afgelopen week hielp ook mee. We bedanken Voetbal Victoria-O voor hun gastvrijheid en wensen onze leden heel veel plezier. Hopelijk is het de komende tijd vaak mooi weer, zodat alle lessen door kunnen gaan."

Aan de slag op de velden van Victoria-O.