Een lege portemonnee... hoe voorkom je dat?
Een lege portemonnee... hoe voorkom je dat? (Foto: Pixabay)

Halte Werk helpt Heerhugowaarders gratis met geldzorgen en schulden

HEERHUGOWAARD - Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland heeft problematische schulden of zit in de gevarenzone. Door de corona-crisis loopt dit aantal alleen maar op. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid zullen veel Nederlanders financieel in de problemen raken. Snelle hulp zorgt ervoor dat de financiën weer onder controle komen en voorkomt dat de situatie uit de hand loopt.

De medewerkers van Halte Werk bieden gratis professionele hulp bij geldzorgen. Door problemen in kaart te brengen ontstaat overzicht. Daarna kijken ze samen met u hoe de problemen kunnen worden op- gelost. Zij geven ook advies over het omgaan met geld en het ordenen van de financiële administratie. Zo komt er overzicht van de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Halte Werk merkt dat sommige mensen terughoudend zijn om contact op te nemen vanwege de drukte rondom de corona-crisis. Wethouder Bert Fintelman van gemeente Heerhugowaard: "We willen samen sterker uit de tijd van Corona komen. Elkaar helpen is daarbij gelukkig vanzelf sprekend, juist ook als financiële problemen/schulden deze tijd nog zwaarder maken. Kom voor je/uw problemen uit en we helpen elkaar samen vooruit!" De medewerkers van de afdeling Schuldhulpverlening werken vrijwel allemaal thuis en zijn zoals altijd telefonisch bereikbaar voor vragen van klanten. Als u een vaste contactpersoon heeft die de telefoon niet opneemt, dan kunt u bellen naar 14 072 (Kies ‘Alkmaar’ en vraag naar Halte Werk). Mailen naar uw contactpersoon kan natuurlijk altijd. Uw mail wordt zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen twee werkdagen te beantwoord. Er wordt door Haltewerk bij iedere klant gekeken wat nodig is en er wordt een maatwerkoplossing geboden. Dit kan de ene keer een doorverwijzing naar een non-profit organisatie als Schuld- hulpmaatje en een andere keer het inschakelen van professionele hulp bij Halte Werk nodig zijn.


Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden via de website. Ga naar www.haltewerk.nl/hulp-bij-schulden en vul het 'DigiD aanmeldformulier' in. Na ontvangst van de aanmelding wordt men binnen twee werkdagen teruggebeld. Liever eerst persoonlijk contact? Bel Halte Werk Schuldhulpverlening via 14 072 (Kies ‘Alkmaar’ en vraag naar Halte Werk). Mailen kan via www.haltewerk.nl/contact.