Eindelijk weer reuring in Cool!.
Eindelijk weer reuring in Cool!. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Cool weer open voor muzieklessen

Vervolg van de voorpagina

Veel leerlingen noemden het hun lichtpuntje van de dag. Ik heb zelfs een paar nieuwe aanmeldingen gekregen! Natuurlijk gaat er niets boven fysiek lesgeven, maar iedereen is tevreden met de manier waarop we het opgepakt hebben." De eerste week wordt er uitsluitend één-op-één en één-op-twee lesgegeven; vanaf 1 juni, als groepen van dertig man weer bij elkaar mogen komen, starten ook de (beeldende) cursussen weer op. "Uiteraard houden we daarbij nauwlettend de RIVM-regels in de gaten", licht Tina toe. "Zo krijgen onze creatieve cursisten elk hun eigen setje gereedschap en staat overal desinfecteermiddel klaar. De anderhalve meter afstand geven we duidelijk aan, er wordt extra schoongemaakt en er is een vaste looproute. Gelukkig hebben we genoeg faciliteiten en meerdere zalen en lokalen om het op deze manier te organiseren. Iedereen is creatief genoeg om er iets van te maken."

Open dag

Dankzij de versoepeling van de maatregelen kan de open dag die zaterdag 13 juni gepland stond gewoon doorgaan, zij het in afgeslankte en aangepaste vorm. Op reservering kunnen belangstellenden een gratis proefles op hun favoriete muziekinstrument volgen. Tina: "Via onze website kunnen zij per instrument een tijdslot van een kwartier reserveren. In die 15 minuten mag het instrument worden uitgeprobeerd en kan er worden kennisgemaakt met de docent. Uiteraard is het mogelijk om meerdere instrumenten en dus meerdere tijdsloten te reserveren, maar om de anderhalve meter afstand te waarborgen, is de capaciteit per tijdslot beperkt. Daarnaast treffen we nog meer maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen zich op een veilige manier kan laten inspireren. Zo dient iedereen - ook de docent - zijn handen te desinfecteren voor aanvang van de proefles en worden na iedere proefles het instrument en alle oppervlakten en gebruikte materialen gedesinfecteerd. Bij de proeflessen zang en blaasinstrumenten maken we gebruik van spatschermen. Op een later moment in het jaar zal het ook weer mogelijk zijn om proeflessen te volgen van het cursusaanbod van Cool."

Cool tasje als dank

"Voor de docenten is het fantastisch dat we het seizoen kunnen afsluiten op deze manier", aldus Joris. "We staan allemaal te trappelen om het gebouw weer in te gaan en de leerlingen in het echt te kunnen zien. Mocht een leerling verkoudheidsklachten hebben, of het toch nog niet aandurven om naar Cool te komen, dan kan er altijd een digitale les georganiseerd worden. Maar het lijkt erop dat de meesten net zo enthousiast zijn als wij." Als blijk van waardering voor de trouwe steun krijgen de leerlingen die deze week naar Cool komen een unieke 'Coole tas' met inhoud aangeboden.


De open dag is zaterdag 13 juni van 12.30 tot 16.30 uur. Reserveer je tijdslot(en) via www.coolkunstencultuur.nl.