Cool heeft de theaterzaal 'coronaproof' ingericht, maar moet nu toch de deuren sluiten.
Cool heeft de theaterzaal 'coronaproof' ingericht, maar moet nu toch de deuren sluiten. (Foto: Archief)

Cool annuleert noodgedwongen alle voorstellingen tot 28 oktober

HEERHUGOWAARD - Naar aanleiding van de persconferentie die premier Ruttee en minister De Jonge dinsdag 13 oktober gaven, zijn de coronamaatregelen voor theaters aangescherpt. Zo ook voor Cool kunst en cultuur.

“De nieuwe maatregelen stellen een maximum van dertig bezoekers tijdens een theatervoorstelling. Waarbij er eerder nog sprake was van een ontheffing – en wij dus meer bezoekers mochten ontvangen – is er van deze ontheffing nu géén sprake meer”, meldt het theater in een bericht op haar website én op haar Facebookpagina.

Alternatieve data

“De nieuwe maatregelen stellen ons voor een lastige keuze. Helaas blijkt het niet realistisch om onze deuren te openen voor dertig bezoekers, waardoor wij genoodzaakt zijn om tot en met 28 oktober 2020 de voorstellingen te annuleren. Wij gaan, in overleg met de impresariaten en producenten, op zoek naar alternatieve data om de voorstellingen in te halen.”


Voor de voorstellingen van De Verleiders (15 oktober), LeineRoebana (21 oktober), Janneke de Bijl (22 oktober), Orkater (23 oktober),, Cultureel Caf;e (24 oktober) en de filmvertoning ‘A Rainy Day in New York’ (25 oktober) gaat Cool op zoek naar een nieuwe datum. Cool Comedy (16 oktober) en Jazzclub Cool met het Elma Nijhuis Quartet (25 oktober) zijn definitief geannuleerd.

Per mail geïnformeerd

Alle kaartkopers worden zo spoedig mogelijk per mail geïnformeerd. "Wij vragen de kaartkopers de mail (eventueel spambox) in de gaten te houden.”


Wie vragen heeft met betrekking tot de aangescherpte maatregelen kan contact opnemen via info@coolkunstencultuur.nl.