Goede binnenzonwering werkt zowel warmte- als geluidsisolerend.
Goede binnenzonwering werkt zowel warmte- als geluidsisolerend. (Foto: binnenhuisadviseurs.nl)

Duurzaam wonen is heel wat gemakkelijker dan je denkt

REGIO - Hoe duurzaam woon jij? Hou je bij het inrichten van je huis rekening met het milieu? Duurzaam wonen is gemakkelijker dan je denkt. Hierbij geven we je drie tips om duurzaam te wonen. Goed voor je omgeving en daarnaast ook erg goed voor je portemonnee.

Een veilige, duurzame vloer

Een vloer is de basis van je interieur en als je een vloer kiest van goede kwaliteit gaat hij tientallen jaren mee. Marmoleunvloeren zijn een duurzame keuze: de vloer is gemaakt van natuurlijke materialen. Lijnolie, hars, houtmeel en jute zijn de ingrediënten van marmoleumvloeren. Marmoleum is ook duurzaam omdat het jarenlang meegaat én omdat het CO2-neutraal geproduceerd wordt. En natuurlijk wil het oog ook wat: de vloer is verkrijgbaar in verrassend veel kleuren en dessins.

Isolerende zonwering

Wist je dat de juiste raambekleding kan bijdragen aan een milieubesparing? De juiste binnenzonwering kan zorgen voor een goede isolatie van je woning. Veel kou (in de winter) of warmte (in de zomer) komt via de ramen naar binnen. Door te kiezen voor de juiste zonwering kun je veel energie besparen. Duette Shades zijn door hun unieke honingraatstructuur een mooi voorbeeld van goed isolerende binnenzonwering. De structuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel binnenshuis. Ook fijn: ze werken tevens geluidsisolerend.

Duurzame planten zuiveren de lucht

Waarschijnlijk ben je het grootste deel van de dag binnen en binnenshuis kom je steeds meer schadelijke stoffen tegen. Uit je meubels, schoonmaakmiddelen of apparatuur als een printer bijvoorbeeld. Die zie je niet, maar ze zijn er wel. En doordat huizen tegenwoordig steeds beter geïsoleerd worden (fijn, want duurzaam) kunnen de schadelijke stoffen je huis ook niet goed verlaten. Het helpt om je huis regelmatig te luchten. Maar wist je dat planten ook de lucht kunnen zuiveren? Buiten zuiveren bomen de lucht, binnen doen planten hetzelfde, maar dan in het klein. Planten zetten CO2 om in zuurstof én filteren schadelijke stoffen uit de lucht. De lepelplant bijvoorbeeld, maar ook varens zorgen voor schone lucht.


(Bron: binnenhuisadviseurs.nl)