De regenboogvlag wappert met trots in Heerhugowaard.
De regenboogvlag wappert met trots in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

Ruim baan voor acceptatie LHBTI

Vervolg van de voorpagina

Dat soort extreme gevallen ziet Suleika gelukkig niet in Heerhugowaard. "Het oogt vrij rustig in Heerhugowaard, maar dat betekent natuurlijk niet dat er in onze gemeente niet gediscrimineerd wordt op grond van seksuele geaardheid. Mogelijk spelen er wel dingen, maar die zijn mij niet bekend. In mijn functie wil ik zo zichtbaar en benaderbaar mogelijk zijn voor de inwoners van Heerhugowaard. Dat men mij weet te vinden en durft aan te spreken.

'Ik wil zo zichtbaar en benaderbaar mogelijk zijn'

Voor mensen die ergens tegenaan lopen, maar ook voor mensen die alleen meer willen weten over LHBTI. Zij mogen altijd contact met mij opnemen via 06-41130474 of suleika.vanholland@methhw.nl."

Ontbijten aan lange tafel

Het is jammer dat er mede door corona geen andere activiteiten rond Coming Out Day konden worden georganiseerd dit jaar. Dat weerhoudt Suleika er niet van om plannen te verzinnen.


"Annette Groot en ik hadden vorig jaar bedacht dat we na het hijsen van de vlag wel konden ontbijten aan een lange tafel in het gemeentehuis, met mensen die betrokken zijn bij de LHTBI-gemeenschap. Helaas kon dat nu niet doorgaan, maar volgend jaar hopelijk wel!"