Arantxa Reurslag met haar bijzondere hondje Simba.
Arantxa Reurslag met haar bijzondere hondje Simba. (Foto: Theo Annes)

Hond Simba mooiste van provincie

HEERHUGOWAARD - Yes! Het is hondje Simba en zijn baasje Arantxa Reurslag uit Heerhugowaard gelukt; ze hebben de meeste stemmen binnengehaald van alle deelnemers uit Noord-Holland. Simba mag zich nu officieel de 'Mooiste Hond van Noord-Holland noemen.

De Heerhugowaardse reu, een Shiba Inu van acht maanden oud, maakt nu kans op de titel 'Mooiste Hond van Nederland'. Alle twaalf provinciewinnaars krijgen de mogelijkheid om een filmpje in te sturen waarin ze laten zien waarom hun hond de mooiste is. Deze filmpjes worden beoordeeld door een deskundige vakjury, die de uiteindelijke winnaar verkiest.

Wie zich de Mooiste Hond van Nederland 2020 mag noemen wordt donderdag 29 oktober bekendgemaakt. De hoofdprijs bestaat uit een mooie bokaal, een pakket hondenvoeding en toegangskaarten voor de eerstvolgende editie van het dierenfestival Animal Event. En de eeuwige roem natuurlijk!

De redactie van het Heerhugowaards Nieuwsblad wenst Simba en Arantxa heel veel succes! Simba's avonturen zijn te volgen via www.instagram.com/shibasimba.