De leden van Victor Gymsport hopen dat de kist helemaal vol komt met lege flessen.
De leden van Victor Gymsport hopen dat de kist helemaal vol komt met lege flessen. (Foto: Aangeleverd)

Flessenactie drive-in bij Victor Gym

OBDAM - Elk jaar houdt Victor Gymsport Obdam de dag na Kerstmis de flessenactie. Helaas is het door de coronamaatregelen dit jaar niet mogelijk om de flessenactie op dezelfde manier als voorgaande jaren te organiseren. Omdat deze actie een belangrijke bron van inkomsten is, is er een alternatief bedacht, waarbij de hulp van leden, ouders en inwoners van Obdam goed ingezet kan worden!

Maandag 28 december van 10.00 tot 14.00 uur wordt er een flessenactie drive-in georganiseerd bij de gymzaal van Obdam. "Aan alle leden en hun ouders is gevraagd om een eigen statiegeldflessen-inzamelingsactie te houden", vertelt Trudy Koning namens Victor Gymsport. "Haal ze bijvoorbeeld op in je eigen buurt of bij familie, vriendjes en vriendinnetjes. Wees creatief en denk coronaproof, door bijvoorbeeld van tevoren een briefje langs te brengen zodat mensen de flessen alvast buiten kunnen klaarzetten. Kinderen kunnen ook eerder al beginnen met het verzamelen van flessen zodat zij deze maandag 28 december alleen nog maar langs hoeven te brengen bij de gymzaal."

Grote kist

Daar komt een grote kist te staan, waarin de flessen coronaproof kunnen worden ingeleverd. Trudy: "In verband met corona gaan de leden niet massaal langs alle deuren in Obdam, maar bij de inleveractie maandag 28 december is iedereen welkom om zijn statiegeldflessen in de kist bij de gymzaal af te geven. Ook met statiegeldbonnetjes of contant geld zijn we natuurlijk superblij!" De flessen kunnen ook dit jaar weer bij de DekaMarkt in Obdam worden gebracht. "Zeker in deze moeilijke tijd is de club hier erg blij mee en gaat er een speciaal dankwoord uit naar de DekaMarkt."


Overigens blijft het 't hele jaar door mogelijk lege statiegeldflessen bij de gymzaal in te leveren.

Afbeelding