BSO-kinderen van IKC De Helix zetten de lichtjes neer in de vorm van een hartje.
BSO-kinderen van IKC De Helix zetten de lichtjes neer in de vorm van een hartje. (Foto: Theo Annes)

Allente brengt verlichting naar verzorgings- en bejaardencentra

HEERHUGOWAARD - Het is al veel gezegd: het zijn eenzame tijden voor de bewoners van bejaardencentra en mensen die in verzorgingshuizen zitten. Bezoek is niet of slechts zeer beperkt toegestaan en in deze donkere dagen is dat een zware opgave. Sandra Prins, pedagogisch medewerker bij de opvang van Allente, heeft daarom een actie bedacht om wat licht en warmte te brengen voor deze mensen.

Ze heeft andere groepen van de opvanglocaties opgeroepen om samen met de eigen groep glazen potjes te versieren met de kinderen. Deze potjes zijn gevuld met waxinelichtjes op batterijen, om te voorkomen dat ze door de kou of wind weer uitgaan. Rond schemertijd hebben de opvangmedewerkers, onder meer donderdagavond 10 december, samen met de kinderen de potjes in de tuinen van de verzorgingshuizen gezet in de vorm van een hart. En zo steken de medewerkers en de kinderen de bewoners letterlijk én figuurlijk een warm hart onder de riem bij zowel bewoners als de zorgverleners.

Verschillende locaties

Sandra heeft deze actie vanuit IKC De Helix gedaan bij Esdégé-Reigersdaal, locatie Madeliefstraat in Heerhugowaard. Ook in Langedijk zijn harten van lichtjes uitgedeeld. Zo brachten kinderen van BSO De Krullevaar lichtjes naar Zorgcentrum Horizon in Broek op Langedijk en zal het kinderdagverblijf bij IKC Oudkarspel later nog lichtjes neerzetten bij verzorgingshuis Meander. In Sint Pancras heeft BSO Hasselbraam lichtjes geplaatst bij De Volle Aandacht.

Blij en ontroerd

De bewoners en de zorgverleners van de verzorgings- en bejaardencentra waren erg blij en zelfs ontroerd met dit hartverwarmende initiatief en waarderen de moeite die genomen wordt en dat er aan hen gedacht wordt. Zo is er toch nog een lichtje in deze sombere dagen.

Hart van licht in donkere dagen.