Een gulle gift van Stichting NUT voor de cliënten van de Voedselbank.
Een gulle gift van Stichting NUT voor de cliënten van de Voedselbank. (Foto: Gemeente Heerhugowaard)

Kerstpakketten voor Voedselbank

HEERHUGOWAARD - Stichting Nut heeft alle klanten van de Voedselbank een goed gevuld kerstpakket geschonken. In totaal gaat het om zo’n zeventig pakketten, die verzorgd worden door Party Garden Catering.

'Voedselbank is er voor iedereen'

Cor Bos namens Voedselbank Heerhugowaard. “Het is fijn dat de Stichting Nut ook regelmatig denkt aan de mensen die het moeilijk hebben in deze bijzondere periode. In het voorjaar kregen alle voedselbank-klanten al een super lekkere appeltaart gemaakt door de ‘werkeloze’ koks van het museum BroekerVeiling en nu kreeg Party Garden het verzoek om de kerstpakketten te verzorgen. Zo worden in deze coronatijd twee vliegen in een klap geslagen; de helaas zo goed als lam geslagen horeca-ondernemers worden geholpen en de klanten van de Voedselbank mogen hiervan genieten.”

'Valse schaamte'

Bos benadrukt dat de voedselbank er is voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt. “Speciaal in deze moeilijke periode. U komt er eerder voor in aanmerking dan u wellicht denkt. Neem contact op met de administratie van de voedselbank in Alkmaar via 072-5401592 voor de voorwaarden. Valse schaamte is niet nodig.”

Vrijwilligers van de Voedselbank delen de kerstpakketten uit.