Slager John Kater (l) en groente- en fruitspecialist Nick Hoebe steunen de Voedselbank Heerhugowaard van harte.
Slager John Kater (l) en groente- en fruitspecialist Nick Hoebe steunen de Voedselbank Heerhugowaard van harte. (Foto: Aangeleverd)

Voedselbank krijgt het wéér drukker

HEERHUGOWAARD - De coronacrisis hakt erin en door de langere duur van de crisis komen meerdere gezinnen in de problemen. Ook de voedselbank moest zich zien te herpakken. "Door het hamsteren aan het begin van de crisis kwam ook de voedselvoorziening voor de cliënten van de voedselbank onder druk te staan", vertelt vrijwilliger Cor Bos. "Er dreigde onder meer een tekort aan vlees, vis en groente. Versproducten zoals groente en fruit maar ook vlees werden plots niet meer geleverd. Omdat het merendeel van de vrijwilligers van de voedselbank ook nog eens ouder dan 65 jaar is en dus in de risicogroep zit, was het spannend hoe het verder moest gaan."

Na een korte pauze heeft het uitgiftepunt van goederen weer bijna het normale ritme aangenomen, alleen nu 'coronaproof'. Cor: "De cliënten blijven buiten, laden daar de pakketten over in hun tassen en binnen houden medewerkers zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand. Zij vullen de pakketten aan met zuivel, brood, aardappelen en vlees en vaak nog met allerlei extra's. Echter, we kregen een tekort aan vlees en groente, mede omdat er bij onze vertrouwde leveranciers geen grote overschotvoorraden meer waren."

Redders in nood

"Gelukkig kwamen er twee fantastische plaatselijke donateurs die ons uit de brand hielpen: Keurslager John Kater en Nick Hoebe van 'Weet wat je eet', momenteel gevestigd in Verswaard in het winkelcentrum Raadhuisplein. Zij hebben de Voedselbank Heerhugowaard toegezegd om, zolang zij dat kunnen volhouden, zo'n zeventig pakketten te verzorgen, met als reden, het gaat ons nu goed, maar het kan soms zomaar veranderen. Op deze manier kunnen wij wat terug doen."

Dankbaar

Ook met kerst krijgen de cliënten van de voedselbank een mooi stukje vlees. Cor: "Daar word je toch warm van! De heren Kater en Hoebe hebben geen behoefte aan gratis reclame of zoiets maar namens de voedselbank willen we ze toch enorm bedanken voor hun gulle gebaar. Daarnaast komen er zo nu en dan meerdere grotere en kleinere persoonlijke donaties binnen bij de voedselbank en uiteraard willen we ook deze schenkers hartelijk danken."


De Voedselbank is er voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt en speciaal in deze moeilijke periode. Neem contact op met de administratie van Voedselbank Alkmaar via 072-5401592. Valse schaamte is niet nodig.