Spelen is uitermate leerzaam, ook als je ouder bent.
Spelen is uitermate leerzaam, ook als je ouder bent. (Foto: Pexels)

Speelotheek zoekt vrijwilligers

HEERHUGOWAARD - Spelen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Maar omdat je als ouder niet al het (vaak dure) speelgoed in huis kunt halen, is er de speelotheek. Sinds twee jaar vind je Speelotheek de Zusjes aan de Deimoslaan in Heerhugowaard. Een speelotheek wordt gedragen door enthousiaste en toegewijde vrijwilligers en daarom is Speelotheek de Zusjes juist naar dat soort mensen op zoek.

"Wij vinden dat iedereen recht heeft op het lenen van goed speelgoed", vertelt vrijwilligerscoördinator Margot Dekker.


"Spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Door spel worden de lichamelijke vaardigheden, zintuigen, taal, kennis en sociale omgang versterkt. Het belang van spelen is groot. Voor dreumesen, kleuters, basisschoolkinderen maar zeker ook voor volwassenen."

Zinvolle tijdsbesteding

Speelotheek de Zusjes heeft speelgoed in huis voor alle leeftijden. Margot: "Wij vullen ons assortiment regelmatig aan en vernieuwen ons materiaal regelmatig. We zijn vier dagdelen per week open voor het uitlenen en innemen van speelgoed en het in orde houden van de speelotheek. Hierbij kunnen wij nog wat hulp gebruiken. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie, een mogelijkheid te leren en te groeien én gratis lidmaatschap? Je maakt ons heel erg blij als je interesse hebt en één of meerdere dagdelen in de week zou willen helpen. Wij zijn een enthousiast team van vrijwilligers en heten je van harte welkom in ons team!"


Speelotheek de Zusjes, Deimoslaan 4 (boven Kinderopvang Zowiezo). Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Mail naar hhw@speelotheekdezusjes.nl of bel 06-23995864.