Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HERA-atleet Zeb Tesselaar is in laatste pupillenwedstrijd de beste

APELDOORN - Hera-atleet Zeb Tesselaar (pupillen jongens A2) was de allerbeste bij de meerkamp van het nationale pupillen indoorkampioenschap.

Hij klokte op de 60 meter sprint een tijd van 8.74 seconden, de 600 meter werd afgeraffeld in 1.51,17 minuten. Bij het kogelstoten was zijn beste afstand 9.22 meter en bij het hoogspringen kwam hij tot een hoogte van 1.45 meter. Het leverde hem alles bij elkaar 2.598 punten op.

Eindelijk winst

Zeb heeft in zijn pupillen carrière al vijf keer eerder meegedaan aan dit evenement en het leverde hem in alle voorgaande edities een tweede plaats op, dus hij was heel blij dat hij bij zijn laatste optreden als pupil de allerbeste was. Zijn grootste opponent, die hem al de voorgaande edities de baas was, Eljairo Phillipsen, werd nu tweede. Zeb had helemaal een topweekend want een dag eerder was vierde geworden in de crossfinale.

Cassidy Hilgerink

Clubgenoot Cassidy Hilgerink (pupillen meisjes A1) nam ook deel aan deze indoor meerkamp. Zij eindigde op een keurige vijftiende plaats in de eindklassering. Haar prestaties waren achtereenvolgens: 60 meter 10.12 seconden; 600 meter 2.20.05; kogelstoten 6.74 meter (persoonlijk record!) en hoogspringen 1.10 meter. Haar totaal aantal punten was 1.661.

Bekijk alle uitslagen op atletiek.nu.