Wondaal: 'Gezondheid van de deelnemers staat voorop.'
Wondaal: 'Gezondheid van de deelnemers staat voorop.' Foto: Theo Annes

Cityrun afgelast vanwege coronavirus

HEERHUGOWAARD - Hét sportieve evenement van Heerhugowaard, de Heerhugowaard Cityrun by night, wordt vanwege de door de overheid getroffen maatregelen om het coronavirus in te dammen afgelast. Het hardloopevenement voor het goede doel zou op Goede Vrijdag, 10 april, gehouden worden.

"Na maanden van voorbereiding hebben wij vanavond met pijn in het hart het besluit genomen om de cityrun te cancellen", aldus Robert Wondaal, namens organisator JCI Heerhugowaard voorzitter van het evenement. "De aangekondigde maatregelen vanuit de overheid met betrekking tot de uitzonderlijke situatie waar we nu mee te maken hebben laat ons geen andere keuze. Veiligheid en gezondheid van deelnemers, toeschouwers en sponsoren staan altijd voorop."

Of het evenement eventueel verplaatst kan worden naar een latere datum, is nog niet bekend. "De komende dagen gaan we met betrokken partijen in overleg over hoe nu verder én zoeken we alternatieven om ons mooie goede doel, Stichting KanZ Heerhugowaard, verder te helpen."