Amber Kamminga gooit hoge ogen met haar lied 'Name of Love'.
Amber Kamminga gooit hoge ogen met haar lied 'Name of Love'. (Foto: Facebook)

Songwriter Amber naar finale ISC

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse Amber Kamminga heeft zich met haar liedje 'Name of Love' geplaatst voor de finale van de prestigieuze International Songwriting Competition in Amerika. Treedt zij met 'Name of Love' in de voetsporen van eerdere winnaars Gotye, Gregory Porter en Bastille?

Waardse gooit met liedje 'Name of Love' hoge ogen

In totaal werden ruimt 18.000 liedjes ingezonden. Met het bereiken van de finale heeft 'Name of Love' al zo;n 98 procent daarvan achter zich gelaten.

Nashville

De Heerhugowaardse singer-songwriter Amber Kamminga, die het liedje samen met Nick Jongejan zelf schreef en produceerde, bracht 'Name of Love' vorig jaar in eigen beheer uit na een mini-tour door de Amerikaanse stad Nashville. In 2017 trad ze daar al eens op in het befaamde Bluebird Cafe, met liedjes van haar EP 'Star-Crossed Lovers'. In eigen land trad ze al eens op in Paradiso, De Vorstin en Patronaat.

Coldplay

Of 'Name of Love' uiteindelijk met de eindzege aan de haal gaat, wordt beoordeeld door een jury waarin grote artiesten als Coldplay, Dua Lipa, Tom Waits, The Script en Fleet Foxes plaats hebben genomen.

Volg Amber op amberkamminga.com.