Voorlopig rijdt er geen HugoHopper.
Voorlopig rijdt er geen HugoHopper. (Foto: Aangeleverd)

HugoHopper schort dienstverlening op

HEERHUGOWAARD - De HugoHopper rijdt voorlopig niet rond in Heerhugowaard. "De gezondheid van onze leden en vrijwilligers onze hoogste prioriteit", zo stelt de vervoersvereniging in een persbericht. "Minister-president Rutte roept in het bijzonder de kwetsbare doelgroep op contactarm te zijn. Wij vervoeren met vrijwilligers, waarvan de gemiddelde leeftijd 69 jaar is, een kwetsbare doelgroep.

"Als chauffeur zijn er veel contactmomenten, bijvoorbeeld bij het helpen van mensen om in en uit de bus te stappen en in meerdere mate ook bij het rolstoelvervoer. Als we nu doorrijden, en er zijn of komen wel besmettingen, krijgen wij spijt. We kunnen voor ons type voertuigen geen voorzorgsmaatregelen nemen."

Alle ritten vervallen

In overleg met het bestuur is besloten dat er in elk geval tussen 16 maart en 1 april geen HugoHopper rondrijdt. "Dit betekent dus dat zowel de lijndiensten, de deur-tot-deur ritten, het groepsvervoer en de buurtbus Heerhugowaard-Langedijk in ieder geval tot 1 april in zijn geheel komen te vervallen. Ook het kantoor is vanaf maandag 16 maart alleen nog (voorlopig) telefonisch bereikbaar. Leden en vrijwilligers worden zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht."

Meer informatie

Vragen? De vervoersvereniging is bereikbaar via info@hugohopper.nl en 072-7370217. "Bijzonder tijden vragen bijzondere maatregelen. Wij hopen op uw begrip."