Kerstbomen die bij cliënten van de voedselbank werden afgeleverd.
Kerstbomen die bij cliënten van de voedselbank werden afgeleverd. (Foto: Aangeleverd)

Voedselbank dankbaar voor gulle giften

HEERHUGOWAARD - De vrijwilligers van de Voedselbank hebben een drukke periode achter de rug, maar kijken vol dankbaarheid terug op de kerstweek. "Het gaat in zo'n week vooral om coördineren, inzamelen, inpakken, verdelen, uitdelen, combineren en registreren", vertelt Cor Bos namens de Voedselbank. "Naast onze Heerhugowaardse vrijwilligers verdienen juist al die mensen op het centrale distributiepunt in Alkmaar een grote pluim. Wat fijn als je er kunt zijn voor je medemens die het, al dan niet tijdelijk, minder heeft!"

Afgelopen week kregen de kinderen van de Voedselbank-clienten allemaal een kerstcadeautje, uiteraard weer mooi ingepakt en gesorteerd. De cliënten in Heerhugowaard ontvingen de woensdag voor kerst eerst hun levensmiddelenpakket en een dag later hun vleespakket. Cor: "De plaatselijke slager gaf wederom zeventig vleespakketten voor zeventig gezinnen, dan schieten de tranen van dankbaarheid je in de ogen. Bij ons uitdeelpunt stonden al die cliënten, ondanks het slechte weer, vol dankbaarheid te wachten. Dankzij de kerkenactie mochten we nog eens 120 kratten met levensmiddelen ontvangen. Fantastisch!"

Kerstbomen en -rozen

Dat in coronatijd 'de een z'n dood, de ander z'n brood' is, weten ze bij de Voedselbank ook alles van. Cor: "Vanwege de coronacrisis kon De Groot en Slot zijn kerstbomen en kerststerren niet meer verkopen. Dus werden ze geschonken aan de Voedselbank. Zo hadden onze cliënten behalve een mooie boom in huis óók nog een feestelijke kerstroos op tafel met kerst. Zo zie je maar; uit alle corona-ellende bloeit soms ook weer iets moois. De voedselbank, afdeling Heerhugowaard, wil bij deze al haar vrijwilligers en de ontelbare schenkers van goede gaven ontzettend bedanken. Jullie maken echt het verschil."