Hoe leeft een wilde bij?
Hoe leeft een wilde bij? ((Foto: Hanneke de Boer))

Lezing over insectvriendelijk tuinieren in Rundveemuseum

REGIO - Margriet Brouwer vertelt zondag 30 augustus in het Rundveemuseum in Aartswoud over het nut en de schoonheid van insectenvriendelijk tuinieren. De lezingen starten om 13.00 en 15.00 uur in het museum. Tussen 14.00 en 15.00 uur zijn er insectenvriendelijke planten te koop.

Hoe leeft een wilde bij en hoe werkt een insectenhotel?

Margriet Brouwer is door haar werk steeds meer in aanraking gekomen met insecten. Zo was zij onder meer projectcoördinator in Flevoland voor het landelijk project ‘Nederland Zoemt’. De doelstelling van dit project is om zo veel mogelijk geschikte bijenlocaties te ontwikkelen in Nederland. In elke tuin of klein balkon kunnen planten worden gezet die insecten zoals bijen helpen om hun nuttige werk te doen. Er zijn speciale bijenmengsels in omloop om het gemakkelijk te maken.

Aanwinst

De meeste planten en struikjes die goed zijn voor insecten zijn een aanwinst voor de tuin. Een diversiteit aan insecten en fladderende vlinders maakt elke tuin levendig en mooier. Met de tips van Margriet is een insectenvriendelijke tuin voor iedereen haalbaar. Ze geeft een lezing met beeldmateriaal over het leven van verschillende insecten. Hoe leeft een wilde bij en hoe werkt een insectenhotel? Ook het leven van dagvlinders wordt toegelicht.

Educatief pad

Op het buitenterrein van het Rundveemuseum wordt hard gewerkt aan een educatief pad vol informatie over dieren, planten en hun omgeving. Het nieuwe insectenhotel en het leven in de sloot hoort daar ook bij. En natuurlijk zijn zondag 30 augustus ook alle andere bijzondere dieren te bekijken. Leuk voor ouders en hun kinderen!

Reserveer een tijdsblok

Het Rundveemuseum is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost het 1,50. In verband met het coronavirus werkt het museum met twee tijdsblokken; van 12.30 tot 14.30 uur en van 14.30 tot 16.30 uur. Een bezoek reserveren kan door te mailen naar info@rundveemuseum.nl of te bellen met 06-12568365. Kijk ook eens op www.rundveemuseum.nl.

Bijen zijn belangrijk voor het voortbestaan van planten.