Deze jongeren misdragen zich in coronatijd.
Deze jongeren misdragen zich in coronatijd. ((Foto: Aangeleverd))

Ingezonden brief

Coronaspuwers

HEERHUGOWAARD - De coronatijd zou er een van solidariteit moeten zijn, maar helaas ondervinden ook in Heerhugowaard mensen dat het tegendeel soms waar is. De redactie ontving onderstaande brief van een 71-jarige inwoonster van onze gemeente, die zich na een afschuwelijk incident vies en besmeurd voelt.

‘Woensdag 5 augustus fietste ik op het fietspad aan de Oostertocht, vanaf de Krusemanlaan in de richting van Alkmaar. Ik rijd achter de jongens op de foto en wacht rustig af wat er gaat gebeuren. De staande jongen kijkt een keertje achterom en ziet mij fietsen. Als er ruimte is om te passeren, doe ik daar een poging toe. Op het moment dat ik hen passeer, word ik echter vol in mijn gezicht gespuwd. Ik voel het spuug over mijn hele gezicht; het druipt zelfs mijn mond in.

De jongens fietsen lachend weg en hebben de grootste lol. Daar maak ik uit op dat ze het expres gedaan hebben. Ik ben achter hen aan gefietst om tekst en uitleg te krijgen. Ik weet dat ik me moet laten testen, maar wil dat zij de rekening betalen. In de Bomenwijk ben ik de jongens kwijtgeraakt, maar later kwam ik ze op het fietspad langs de Oostertocht weer tegen.

'Ik voel het spuug over mijn hele gezicht; het druipt zelfs mijn mond in'

Ik ben door dit geintje van die jongens danig van slag en voel me vies en besmeurd. Vooral omdat ik me pas na zeven dagen kan laten testen, of eventueel eerder bij symptomen.


Ik heb ook aangifte gedaan bij de politie, waar de jongens zich moeten melden. Terwijl zij alleen maar wat lol denken te hebben en weer lekker doorleven, zit ik in afwachting thuis. In deze coronatijd zit niemand op dit soort acties te wachten. Het zijn jongens van veertien, vijftien jaar oud, die zich duidelijk lopen te vervelen. Zijn er meer mensen die dit hebben meegemaakt? Wilt u zich dan melden? Mijn adres is bij de redactie bekend.’


M.A. van Rooijen Sijs
Heerhugowaard


UPDATE: Sinds de publicatie van de brief van mevrouw Van Rooijen op de website www.rodi.nl/heerhugowaard en de Facebookpagina Rodi Heerhugowaard, heeft één van beide jongens zich gemeld en zijn excuses aangeboden. De andere jongen, degene die daadwerkelijk spuwde, heeft dit nog niet gedaan. De redactie hoopt, samen met mevrouw Van Rooijen, van harte dat hij dat alsnog doet en de verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt.