De medewerkers van Cool staan te springen om bezoekers te ontvangen voor het nieuwe theaterseizoen.
De medewerkers van Cool staan te springen om bezoekers te ontvangen voor het nieuwe theaterseizoen. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'Meer dan ooit kijken we uit naar het nieuwe theaterseizoen'

HEERHUGOWAARD – Met trots presenteert Cool kunst en cultuur haar nieuwe theatergids voor de eerste helft van het aankomende theaterseizoen. “Meer dan ooit kijken we uit naar een nieuw theaterseizoen waarin we weer kunst- en cultuurliefhebbers mogen ontvangen en artiesten een podium kunnen bieden", aldus Roos Slot, marketingmanager bij Cool. Zondag 30 augustus om 12.00 uur gaat de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van start.

Ontspannen en 'coronaproof' avondje uit bij Cool

De afgelopen maanden hebben ze zich bij Cool niet verveeld. Na de lockdown – Cool was zo’n tien weken lang gesloten – kon de draad voorzichtig weer worden opgepakt. Eerst met voorstellingen voor dertig man en sinds juli mag de maximale capaciteit benut worden, zolang de anderhalve meter afstand maar gewaarborgd wordt. In de praktijk betekent dat dat Cool per voorstelling 204 stoelen beschikbaar heeft. “We hebben de zaal zo kunnen indelen dat het veilig maar toch intiem is”, vertelt Roos. “Een unieke opstelling die we gedurende de zomermaanden, toen we een aangepast programma draaiden met veelal uitgestelde voorstellingen, hebben kunnen uitproberen. We hebben al veel mooie reacties gekregen voor de manier waarop we onze zaal hebben ingericht, van bezoekers én artiesten. Mensen zijn blij dat ze ondanks alle maatregelen een ontspannen avondje uit kunnen beleven, waarderen onze duidelijke communicatie en looproutes en vinden het fijn dat hun drankje – dat bij het kaartje inbegrepen blijft - gewoon mee de zaal in mag. Artiesten zijn enthousiast omdat er dankzij de aangepaste indeling geen stoelen leeg hoeven te blijven. Zo staan ze alsnog voor een 'volle' zaal!"

Speciale routing

Cool doet er alles aan om de veiligheid te waarborgen, zonder te hoeven inleveren op de beleving. Ze doet daarbij wel een beroep op de gasten, die ook hun verantwoordelijkheid dienen te nemen. “We hebben een speciale routing in ons gebouw, met een gezondheidscheck, het desinfecteren van de handen en de kaartcontrole. Onze medewerkers en vrijwilligers staan klaar om de mensen te begeleiden erop te letten dat de voorschriften ook daadwerkelijk worden nageleefd. Want alleen samen krijgen we dit voor elkaar. De afgelopen weken hebben we kunnen zien dat ons publiek graag meewerkt, dus we hebben er alle vertrouwen in en staan te popelen om het nieuwe seizoen af te trappen.”

Gevarieerd aanbod

De nieuwe theaterbrochure is kleiner en dunner dan we gewend zijn.

Lees verder op pagina 5