Elke Viervijzer staat dit najaar met haar voorstelling 'Lucht' in Cool.
Elke Viervijzer staat dit najaar met haar voorstelling 'Lucht' in Cool. (Foto:Saskia Kerkhoff)

Cool presenteert nieuw, 'coronaproof' theaterseizoen

Vervolg van de voorpagina


Er staan alleen voorstellingen in die in de maanden september tot en met december plaats gaan vinden in Cool. “In maart hadden we het programma voor komend seizoen al rond, maar toen kwam corona en konden we ons programma grotendeels schrappen”, vertelt John Snoek, al jaren programmeur van het Heerhugowaardse theater. “De grote voorstellingen zijn eigenlijk allemaal uitgesteld naar het seizoen 2021-2022, die komen simpelweg financieel niet uit als ze maar voor tweehonderd man mogen spelen. Met het aanbod van artiesten die wél willen en kunnen optreden, hebben we een leuk en gevarieerd programma samengesteld.

'Sommige shows zijn ingekort, maar worden wél twee keer gespeeld'

Bekende artiesten als Pieter Derks en De Verleiders hebben hun voorstelling ingekort, maar spelen deze wel twee keer op een avond; zit de zaal beide keren vol hebben ze toch voor 400 man opgetreden. Op het programma staan verder onder anderen Dolf Jansen met zijn oudejaarsconference, Hans Dorrestijn, Stefano Keizers, Elke Vierveijzer, Orkater, Koefnoen, Jakop Ahlbom en Henry van Loon. Verder hebben we mooie films, geweldige jeugdvoorstellingen en spetterend muziektheater van onder meer The Voice-winnaar Dennis van Aarssen, Charlie Luske en coverband Supertrap. En dat alleen al in de komende vier maanden.”

Overweldigende steun

Vrienden van Cool mogen sinds zondag 23 augustus al kaarten bestellen. “Het valt tot nu toe absoluut niet tegen”, zegt Roos. “Tijdens de lockdown hebben we er maar liefst tachtig nieuwe Vrienden bijgekregen. Ook kwam het initiatief om speciale Cool-mondkapjes te laten maken bij hen vandaan. Daar zijn er inmiddels al bijna 200 van verkocht. Het is echt overweldigend hoeveel steun we hebben gekregen. Op de BrochureBorrel voor onze Vrienden kwamen zo’n 250 mensen af, geweldig! Laat het seizoen maar beginnen!” De brochure is inmiddels naar eerdere bezoekers verstuurd en is verkrijgbaar in ons gebouw. De reguliere verkoop start zondag 30 augustus om 12.00 uur, via www.coolkunstencultuur.nl en 072-5760955.