De groep leerlingen die het nieuwe vak T&T volgt op het Huygens College.
De groep leerlingen die het nieuwe vak T&T volgt op het Huygens College. (Foto: Aangeleverd)

Technologie & Toepassing op Huygens

HEERHUGOWAARD - Het Huygens College Heerhugowaard is vorige week gestart met het nieuwe vak Technologie en Toepassing (T&T) voor leerlingen van 3 vmbo-tl. In de lessen van dit praktijkgerichte vak gaan leerlingen aan de slag met levensechte opdrachten die ze ontvangen van een lokale instantie, organisatie of overheid.

De opdrachten bestaan uit het doen van onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van technologische toepassingen. De eerste opdracht hebben de leerlingen al ontvangen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: het zoeken naar een innovatieve, technologische oplossing voor wateroverlast.


De lessen staan in het teken van plannen, organiseren, uitvoeren, evalueren, samenwerken en jezelf leren kennen. De docenten T&T en de externe opdrachtgever bepalen het waarom en wat van de opdracht, de leerlingen bepalen hoe het eindproduct/opdracht uitgevoerd wordt. Op deze manier wordt er effectief en efficiƫnt gewerkt.


De school hecht veel belang aan innovatie en investeert graag in de toekomst van de leerlingen. De school loopt daarnaast met dit nieuwe vak vooruit op de toekomstige wettelijke plicht voor scholen om een praktijkgericht vak aan te bieden als examenvak in de bovenbouw van vmbo-tl/mavo.