Koetjes knuffelen bij het Rundveemuseum.
Koetjes knuffelen bij het Rundveemuseum. (Foto: Hanneke de Boer)

Dierendag in Rundveemuseum

REGIO - Waar kun je Dierendag nou beter vieren dan vlak bij de dieren van het het Rundveemuseum? Tijdens de kinderworkshops kunnen kinderen een dier knutselen, een kunstkoe melken, oud Hollandse spelletjes spelen en kuikentjes bekijken. Om inspiratie op te doen is een tochtje langs alle aanwezige dieren inbegrepen. Tot slot gaan kinderen mooi geschminkt weer naar huis.

De dieren in en rond het Rundveemuseum zullen zondag 4 oktober blij zijn met extra aandacht. Vooral de koeien zijn het bekijks inmiddels wel gewend. Als (tamelijk) zeldzaam ras wordt er met de koeien raszuiver gefokt zodat hun aantallen weer stijgen. Het bijzondere is dat de kalfjes bij de moeder blijven. En ook alle andere aanwezige dieren zijn van een opmerkelijk soort. Voor kinderen en begeleiders is het leuk en interessant om het levendige museum te bezoeken. Juist ook op Dierendag!

Tijdsblokken

Het museum werkt met tijdsblokken: van 13.00 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.30 uur. Omdat per blok maximaal vijftien kinderen kunnen meedoen is aanmelden via info@rundveemuseum.nl of 06-12568365 verplicht. De entree bedraagt € 7,50 voor begeleider en kind. Voor de begeleidende volwassenen is er uiteraard een deskundige rondleiding langs de dieren en het museum. Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud.


Kijk ook eens op www.rundveemuseum.nl.

Leer hoe het eraan toegaat op de boerderij.
Laat je schminken als je lievelingsdier.