De 'buit' na een klein rondje lopen.
De 'buit' na een klein rondje lopen. (Foto: Facebook Jannie Ligthart)

Lezers schrijven

'Wat doet die vrouw?'

In deze rubriek plaatsen wij ingezonden brieven. De inzendingen zijn voor verantwoordelijkheid van de schrijver. De redactie houdt zich het recht voor de bijdragen te weigeren, in te korten of aan te passen.

Opeens was ik het zat. Als ik de hond ging uitlaten raapte ik vaak zwerfafval dat ik tegenkwam met de hand op. Ik weet precies waar de afvalbakken staan op mijn vaste rondje. Op zich wellicht al niet zo slim en met die corona...


Dus ben ik naar de gemeentewerf gefietst en heb daar een raper en een ring opgehaald. Ik kreeg ook gelijk vuilniszakken mee.


Net heb ik mijn eerste rondje gelopen, het rondje dat ik zonder hond in tien minuten kan lopen (met mijn hondenkind is dat een half uur, want die wil rustig kunnen snuffelen en de buurt inspecteren. Dit (zie foto) is mijn score. Zonder hond dit keer, want de combinatie van hond en stok en vuilniszak, die heb ik nog niet onder de knie. Ik heb ook veel weggehaald langs de slootkant waar veel zwerfafval in het jonge riet hing. Met al die eendjes in de sloot, is dat niet het meest geschikte voer lijkt mij.

'Met al die eendjes in de sloot, is zwerfafval niet het meest geschikte voer lijkt mij'

'Wat doet die vrouw?', vraagt een kind aan andere kinderen met wie ze aan het spelen is. "Dat is voor de natuur, dat die schoon wordt", krijgt ze als antwoord. Mooi, alvast iemand die het snapt!

Jannie Ligthart Heerhugowaard