''Zolang we maar lief doen naar elkaar''
''Zolang we maar lief doen naar elkaar'' (Foto: Yvonne Ten Bruggencate)

Facebookgroep voor ondernemers: 'Juist nu is het belangrijk om lokaal te denken'

HEERHUGOWAARD – ‘’Je kunt geld maar één keer uitgeven, waarom dan niet aan lokale ondernemers?‘’, vraagt Véronique Wanst (33), bedenker van de Facebookpagina ‘Help Heerhugowaardse ondernemers de coronacrisis door’, zich hardop af. Op het platform kunnen lokale ondernemers hun initiatieven om er iets van te maken in deze periode met elkaar delen. Heerhugowaarders kunnen op hun beurt weer de ondernemers steunen door hiervan gebruik te maken. Horecaondernemers, winkeliers of bloemenverkopers: iedereen is welkom. Een mooi gebaar om elkaar een handje te helpen in deze lastige tijd. ‘’Juist nu is het belangrijk om lokaal te denken. Het betekent ook direct investeren in de eigen economie’’, benadrukt Wanst.

De coronacrisis treft ons allemaal en van de lokale ondernemers wordt veel flexibiliteit en creativiteit gevraagd, zo valt te lezen op de Facebookpagina van Wanst. Een mooi initiatief in de vorm van een prachtig platform. ‘’Ik merkte dat ik heel graag iets wilde doen. Ik zag allerlei initiatieven maar ik miste een centrale plek waar ik dit terug kon vinden. Zo ontstond deze groep’’, legt Wanst uit.

Lief doen

De Facebookpagina vormt eigenlijk een digitaal handelsplein voor Heerhugowaarders. Véronique krijgt hartverwarmende reacties. "Ja, het is vooral positief. Mensen mogen van alles plaatsen: zolang we maar lief doen naar elkaar. De afgelopen weken zijn er verschillende initiatieven ontstaan. Horeca-ondernemers met een apart aanbod, winkels met bezorgdiensten en kwekers met acties om van hun snijbloemen of groente af te komen. Wil je iets kopen? Doe dat dan liever bij een bedrijf om de hoek, zodat je hem kunt helpen." Het platform heeft al veel moois opgeleverd. Van zogenaamde quarantainefotografen tot een pubquiz op afstand en unieke paasacties. "Het maakt dan ook niet uit wat je erop plaatst. Kom je een unieke actie tegen? Zie je een tulpenverkoper langs de weg met coronakorting? Plaats het in de groep zodat we er allemaal van kunnen profiteren of elkaar kunnen helpen."

Toekomst

Zijn die mooie lokale initiatieven een tijdelijk opleving? Wanst gelooft heel erg in de lokale economie. "Je ziet dat we elkaar juist nu hard nodig hebben. Dit heeft absoluut een toekomst op de langere termijn. Het is alleen jammer dat een crisis nodig is om dat te doen inzien.'

Zoek op Facebook op 'Help Heerhugowaardse ondernemers de coronacrisis door'.

Verswaard
Centrumwaard