Leerlingen van het Han Fortmann luisteren naar de verhalen van hun klasgenoten.
Leerlingen van het Han Fortmann luisteren naar de verhalen van hun klasgenoten. (Foto: Aangeleverd)

Leerlingen pakken Draad weer op

HEERHUGOWAARD - Ook de leerlingen van locatie Han Fortmann van het Trinitas College mogen eindelijk weer naar school. Weliswaar nog lang niet voor alle lessen en met een heleboel voorzorgsmaatregelen, maar veel scholieren zijn toch blij om het digitale onderwijs te kunnen afwisselen met live contact. Vooral de brugklasleerlingen moesten soms een beetje aan het onderwijs op afstand wennen, omdat ze nog maar net op hun nieuwe school begonnen waren.

Om deze periode af te sluiten heeft het Han Fortmann voor hen iets speciaals georganiseerd. Maandag 8 en dinsdag 9 juni keken alle brugklasleerlingen naar een voorstelling van Theater Draad. Dit gezelschap maakt maakt improvisatietheater op basis van verhalen en ervaringen uit het publiek. De voorstellingen op het Han Fortmann richtten zich op de ervaringen van scholieren in de afgelopen coronaperiode, waarin veranderingen, onzekerheid en onderwijs op afstand een rol speelden.

Sociaal contact gemist

Verschillende leerlingen vertelden op het podium waar zij de afgelopen periode mee te maken hadden of tegenaan liepen. De een miste het sociale contact van school: 'Wat leren leuk maakt, is sociaal contact!'. Een ander merkte op: 'Mensen gaan nu wel denken: je hebt elkaar nodig.' Natuurlijk waren er ook leerlingen die van heel dichtbij met corona geconfronteerd werden, bijvoorbeeld doordat een oma in het ziekenhuis lag of een ouder werkzaam is in de zorg.

Even onwenning

Het was aan het begin wel wat onwennig om met een afstand van anderhalve meter een voorstelling te volgen in plaats van gezellig naast elkaar. Maar de leerlingen konden zich in elkaars verhalen herkennen. Een goede manier om even stil te staan bij hun ervaringen van de afgelopen tijd!

Leerlingen van het Han Fortmann luisteren naar de verhalen van hun klasgenoten.