'Ervaren rot' Lucas (midden achteraan, zwart shirt) gaf de talentjes handige tips.
'Ervaren rot' Lucas (midden achteraan, zwart shirt) gaf de talentjes handige tips. (Foto: Kids with Attitude)

Tips van een ervaringsdeskundige

Van wie kun je nu beter horen hoe het is om de rol van Peter Pan te spelen dan van diegene die hem in de vorige versie heeft gespeeld? En dus kwam Lucas (12) deze week gezellig langs op de Peter Pan school in Wijkcentrum de Zon.


Lucas had immers vanaf zomer 2017 een jaar lang gerepeteerd om deze hoofdrol te kunnen spelen. En met succes. De website Musicalnieuws.nl schreef indertijd: 'De tienjarige Lucas overtuigt als Peter Pan. Hij geeft zijn personage niet alleen een ondeugend tintje mee, maar toont ook de gevoelige en melancholieke kant van Peter Pan.'


Natuurlijk zaten de jongens vol vragen: van 'Wat was het mooiste moment?' en 'Wat dacht je vlak voordat je op moest?' tot 'Hoe ging het zwaardvechten met kapitein Haak?'. Lucas beantwoordde deze vragen met plezier en zong de jongens ook een lied voor dat ze deze week allemaal hadden ingestudeerd: 'Elfjes bestaan'. In dit lied roept Peter Pan de hele zaal op om te gaan klappen en staan als ze in elfjes geloven. Dit is de enige manier om elfje Tinkerbel te redden. In de voorstelling is dit altijd één van de euforische hoogtepunten.


Na Lucas was het de beurt aan de Peter Pan kandidaten om hetzelfde lied te zingen. Dit vonden ze uiteraard best spannend, maar het ging ze prima af. Bijzonder is dat de rol van Tinkerbel in deze versie gespeeld gaat worden door Britte, het zusje van Lucas! Met haar sterke mimiek en motoriek heeft Kids with Attitude in haar het ideale ondeugende elfje gevonden.


Volgende week is dan alweer de laatste les op de Peter Pan School met deze keer als gast: Kapitein Haak. Hierna volgt op 20 juni de finale-auditie en dan is bekend wie Peter Pan mag spelen!