Peter Beentjes (r) en zijn team zitten vol ideeën om van Brasserie De Zon een bruisend middelpunt van de wijk te maken.
Peter Beentjes (r) en zijn team zitten vol ideeën om van Brasserie De Zon een bruisend middelpunt van de wijk te maken. (Foto: Theo Annes)

Brasserie De Zon: dé plek in de wijk waar iedereen zich thuis voelt

HEERHUGOWAARD – Als het aan Peter Beentjes ligt, dan wordt Brasserie De Zon het stralende middelpunt en kloppend hart van de wijk Stad van de Zon. De ervaren horecaondernemer werd door de eigenaar van Wijkcentrum de Zon, de stichting Hart voor Heerhugowaard, gevraagd de eetgelegenheid op te knappen, te restylen en te heropenen. “Omwonenden weten de zaak inmiddels te vinden en zijn laaiend enthousiast”, aldus Peter. Komende week wordt de brasserie op feestelijke wijze officieel heropend met een gezellige week boordevol activiteiten voor jong én oud.

De brasserie in het wijkcentrum heeft volgens Beentjes ‘ongekende mogelijkheden’, maar die werden tot dusver niet optimaal benut. “Het wijkcentrum draait hartstikke goed en dan is het zonde dat de bijbehorende eetgelegenheid nooit echt van de grond is gekomen.” Met Beentjes werd een veelzijdig horecaman in huis gehaald die onder meer Vroeg of Laat in Spanbroek – voorheen een discotheek, tegenwoordig een goedlopend eetcafé - opnieuw op de kaart wist te zetten. Ook in de wereld van het amusement is hij vertrouwd. Zo organiseerde hij in het verleden onder meer Duitse avonden aan het Verlaat (‘een week later viel de muur’), leerde hij de keuken bestieren bij de vroegere chef-kok van scheepsmagnaat Onassis en nam hij zijn eigen cd op. Allemaal ervaringen waar hij op voortborduurt nu hij Brasserie De Zon onder zijn hoede heeft.

Onbeperkt pannenkoeken

De coronatijd werd gebruikt om de zaak te restylen tot een gastvrije huiskamer waar je je direct welkom voelt en waar de mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. “We zijn de enige horecagelegenheid in de wijk, daarom willen we iedereen aanspreken”, vertelt Peter. “Brasserie De Zon is dé plek in de wijk voor een kopje koffie, drankje, lunch of diner. Mensen zijn hier altijd welkom, we zijn zes dagen per week open. Op vaste dagen hebben we speciale aandacht voor bepaalde groepen. Zo is het elke woensdag kindermiddag met onbeperkt pannenkoeken en poffertjes. Donderdagmiddag/avond serveren we onze dagschotel van de chef, tijdens de ontmoetingsmiddag voor senioren. Op vrijdag en zaterdag serveren we ons smaakvolle driegangenmenu. Op maandag en dinsdag werken we samen met mensen van Esdégé-Reigersdaal en zijn we open tot 16.00 uur. Op de zondagochtenden worden hier kerkdiensten gehouden.” Peter is trots op zijn medewerkers. “We hebben een mooi team, met lieve meiden in de bediening, een uitstekende kok en natuurlijk mijn vrouw Ineke die ook in de keuken werkt. Daarnaast werken we met leerlingen van praktijkschool Focus. Voor al deze mensen wil ik hier een plek maken waar ze kunnen groeien en hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Mooi om ze te zien opbloeien!”

Openingsweek

Voor de openingsweek heeft Peter een leuk, gevarieerd programma bedacht. “Woensdag 23 september hebben we een kindermiddag met een goochelact, spelletjes en onbeperkt pannenkoeken of poffertjes eten. Donderdag de 24e is er de kennismaking voor onze senioren, met de dagschotel en liedjes van weleer. Vrijdag 25 september is het vrienden- en vriendinnendag met high tea, high beer of high wine en dan hebben we zaterdag Swing Meets Latin, met een optreden van Silvia van Santen en het Osman Arif Kwintet en een heerlijk driegangendiner inclusief welkomstdrankje. Kijk voor meer informatie of reserveren op brasserie-dezon.nl.” Peter ziet volop mogelijkheden om Brasserie De Zon op de kaart te zetten. “Met open podia, live muziek, pubquizzen, bingomiddagen, talentenjachten, themafeesten en nog veel meer. Ik bedenk wel weer wat geks. Zolang de mensen blij de deur uitgaan, ben ik tevreden.”


Brasserie De Zon vind je aan het Brandpunt 1 (ingang ter hoogte van Keerkring 49). Meer weten? Kijk op brasserie-dezon.nl of bel 06-53858269.

Een deel van het team van Brasserie De Zon, met rechts Peter Beentjes.