'Is dat een vosje?', vragen voorbijgangers vaak aan Arantxa.
'Is dat een vosje?', vragen voorbijgangers vaak aan Arantxa. (Foto: Theo Annes)

'Simba tovert overal waar hij komt een glimlach op de gezichten'

HEERHUGOWAARD - Is Simba de mooiste hond van Nederland? Zijn baasje, de Heerhugowaardse Arantxa Reurslag, vindt in elk geval van wel. Simba heeft zijn eigen Instagramaccount en wordt volgens zijn baasje op straat overdonderd met complimenten. Daarom heeft Arantxa haar hond opgegeven voor de verkiezing 'Mooiste hond van Nederland'. "Hij is dol op aandacht en geniet er ook van, dus dit is onze kans!"

Puppy in de race voor titel 'Mooiste hond van Nederland'

Simba is een zeven maanden oude puppy van het van oorsprong Japanse ras Shiba Inu. Hij werd vernoemd naar het figuurtje uit de animatiefilm 'The Lion King'. "Simba is een intelligente en goedgemutste hond", vertelt zijn trotse baasje Arantxa. "Hij is altijd vrolijk en een echte charmeur die de aandacht trekt van zowel bekenden als onbekenden. Sinds wij Simba hebben, worden we regelmatig door onbekende mensen aangesproken. Hij valt op. 'Is dat een vosje?', vragen ze ons dan. Hij is een echte verbinder, een allemansvriend. Voor een Shinu Ibu is dat uniek."

'Net 'n konijn'

Naast dat hij lief is, is hij ook erg ondeugend en nieuwsgierig. Daarnaast luistert Simba soms nogal selectief. Hij krijgt ook wel eens op z'n kop. "Als hij weer eens loopt te graven in de tuin. Echt, het lijkt soms ook net een konijn", lacht Arantxa. Ze gaat wekelijks met haar hond naar de Hondenschool Heerhugowaard. "Hij was pas acht weken oud toen we al begonnen met socialisatietrainingen. Vervolgens heeft hij de puppycursus gevolgd en zijn basiscursus 1 behaald. Nu zijn we gestart met basiscursus 2. Het is een investering in de relatie met je hond en een heerlijk quality momentje. We zorgen goed voor hem. Zo borstelen we hem elke dag, daarom straalt zijn vacht zo mooi. We spelen, knuffelen en spelen verstoppertje met hem en maken vaak wandelingen. Zowel het bos als het strand vindt hij geweldig. Je ziet Simba dan optimaal genieten. Hij gaat overal mee naar toe en hoort er helemaal bij!"

Eeuwige roem

Een serieuze kanshebber dus voor de verkiezing 'Mooiste hond van Nederland'. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Animal Event en Farm Food Hondenvoeding en beleeft dit jaar zijn vierde editie. Normaal gesproken wordt de verkiezing opgehangen aan een festival, maar dat kan vanwege corona dit jaar niet plaatsvinden. Daarom wordt de finale online gehouden. Wie zijn hond wil laten meedingen naar de titel moet snel zijn; aanmelden kan nog tot 22 september. De stemperiode loopt tot en met 4 oktober, waarna op 9 oktober een gemeentelijke en provinciale winnaar bekend wordt gemaakt. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury en donderdag 29 oktober online bekendgemaakt.


Hoe je op Simba kunt stemmen, lees je op pagina 5.

'Simba is een echte allemansvriend, uniek voor een Shinu Ibu.'