Monique Stam, Mathieu Mouton, Anita Hoole, Peter de Boer, Patricia Smagge, Wil Verkooijen, Annette Valent, Patricia Surendonk, Floris de Boer. en Jonah van Ravenzwaaij ondersteunen deze actie. NB: Vanwege de RIVM-richtlijnen is dit een samengestelde foto.
Monique Stam, Mathieu Mouton, Anita Hoole, Peter de Boer, Patricia Smagge, Wil Verkooijen, Annette Valent, Patricia Surendonk, Floris de Boer. en Jonah van Ravenzwaaij ondersteunen deze actie. NB: Vanwege de RIVM-richtlijnen is dit een samengestelde foto. (Foto: Vincent de Vries)

‘Steun het lokale verenigingsleven en koop dit unieke T-shirt’

HEERHUGOWAARD – Het coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep. Natuurlijk, de overheid heeft haar beleid inmiddels weer wat versoepelt en er gloort heel ver weg weer wat licht aan het einde van de tunnel, maar de situatie blijft voor velen onzeker. Sportverenigingen mogen weer trainingen verzorgen, in elk geval aan de jeugd, maar moeten zich daarbij aan allerlei voorwaarden houden. Voor lang niet alle sportclubs is het haalbaar om zich in zo’n korte tijd aan te passen. “Veel verenigingen missen inkomsten omdat wedstrijden, toernooien en evenementen zijn afgelast en de kantines pas op zijn vroegst 1 september weer open mogen”, vertellen Peter de Boer en Wil Verkooijen namens de Heerhugowaardse sportverenigingen. “Daarom hebben we de handen ineengeslagen met de gemeente, Heerhugowaard Sport NV, Bedrijfskring Heerhugowaard en Rodi Media en hebben we een ludieke T-shirtactie bedacht waarmee we een positieve boodschap willen uitdragen: samen komen we hier doorheen!”

Als de coronacrisis ons één ding leert, dan is het wel dat mensen in moeilijke tijden op creatieve wijze ideeën ontplooien om anderen te helpen. Door een boodschap te doen voor een ander, vaker bij de winkelier om de hoek geld uit te geven of op een andere manier de lokale samenleving te ondersteunen. Deze T-shirtactie voor het verenigingsleven sluit daar perfect bij aan, vinden De Boer en Verkooijen. “In Langedijk is zo’n zelfde actie een aantal weken geleden al uitgerold en de reacties onder de verenigingen is heel positief. De verkoop van de shirts verloopt gestaag. Wij denken dat ook in Heerhugowaard zo’n gevoel van saamhorigheid leeft.

Lees verder op pagina 5