DVO leverde de afgelopen veertig jaar uitstekende driebanders, die hoge gooiden op grote toernooien.
DVO leverde de afgelopen veertig jaar uitstekende driebanders, die hoge gooiden op grote toernooien. (Foto: Pixabay)

Biljartvereniging DVO jubileert

HEERHUGOWAARD - Feest bij DVO! De afgelopen week bestond de Waardse biljartvereniging op de kop af veertig jaar. Deze week gaat het nieuwe seizoen weer van start in grand café De Heeren.

Na veertig jaar wordt er nog altijd enthousiast gespeeld

"De vereniging werd 28 augustus 1980 opgericht door de vriendengroep rond Jan Beers en als 'clubhuis' De Viersprong in 't Kruis", vertelt voorzitter Nico Sprenkeling. "DVO staat dan ook voor 'Door Vrienden Opgericht'. Indertijd kon je lid worden als je boven de 2 gemiddeld kon spelen en dat waren ongeveer vijftien personen waaronder Jan Koorn, Dick Visscher en ik zelf. Wij zijn dus leden van het eerste uur en spelen nog steeds graag een partijtje. In het begin speelden we op twee biljarts, maar omdat de club snel uitbreidde naar dertig leden werden dat er al snel vijf. De leden werden opgedeeld in een driebandengroep en een libregroep."

De Heeren

Na het verkoop van café De Viersprong verkaste DVO naar Millers in het centrum. Omdat daar maar drie libretafels stonden, zijn de driebanders bij Biljartvereniging Heerhugowaard aan de Parelhof ondergebracht. Nico: "Drie tafels waren eigenlijk te weinig, omdat we op hoog niveau speelden. Eigenaar Henk Molenaar van Millers heeft toen de drie oude tafels vervangen voor vier gloednieuwe biljarts. Wat waren we hem dankbaar! We hadden meteen plaats voor nieuwe leden. Ook toen Henks dochter Edith de zaak overnam en de naam veranderde van Millers in De Heeren, zijn we de locatie trouw gebleven. Met twintig leden genieten we daar elke donderdag van ons potje biljarten.


Op maandag, woensdag en vrijdag worden ook nog diverse teamwedstrijden gespeeld. Leden van DVO zijn in de afgelopen jaren districts- en rayonkampioen geworden en vorig jaar werden we nog tweede van Nederland in de klasse C1."

Corona

"Vanwege de corona heeft het biljarten even stilgelegen, maar nu zijn we weer begonnen. Wij danken onze sponsors De Heeren en Tuintechniek Nico Bankras voor hun steun en hopen met onze twintig leden nog lang in goede gezondheid onze sport te mogen uit te voeren.


Op naar de vijftig jaar!"