Medewerkers van MET Elkaar, vlnr. Cor, Ferry en Priscilla.
Medewerkers van MET Elkaar, vlnr. Cor, Ferry en Priscilla. (Foto: Aangeleverd)

Vrijwilligers via MET Elkaar aan de slag

HEERHUGOWAARD - Ze vallen lekker op in hun witte shirts, de medewerkers van MET Elkaar, het vrijwilligerspunt van MET Welzijn Heerhugowaard. Met veel plezier helpen ze vrijwilligers een passende en aansprekende klus te vinden of zetten ze zich in om organisaties te helpen enthousiaste vrijwilligers te vinden. Sinds begin dit jaar doen ze dat samen met BUUV, het platform dat buurtbewoners met elkaar in contact brengt om klussen voor elkaar te doen. Maar door het coronavirus heeft de coördinatie van het vrijwilligerswerk noodgedwongen een tijdje stilgelegen. Gelukkig kan de draad nu weer worden opgepakt.

"Voorheen had het Vrijwilligerspunt tweemaal in de week een inloopspreekuur in het gemeentehuis en eenmaal in wijkcentrum de Horst, maar vanwege de corona hebben we dat moeten schrappen", vertelt Liesbeth Leegwater van MET Welzijn, waar MET Elkaar onder valt. "Nu de maatregelen versoepeld zijn zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve locatie en die vonden we in Het Zakenstation, waar we dinsdag en donderdag te vinden zijn. Er is nog geen inloop, maar we zijn wel telefonisch bereikbaar en indien gewenst kunnen we op afspraak mensen hier ontvangen. Zo proberen we ons voor te bereiden voor een eventuele aanscherping van de maatregelen in het najaar, mocht dat nodig zijn."

Vraag en aanbod

Coronavirus of niet, vrijwilligers zijn nog altijd hard nodig. En er zijn genoeg mensen die tijd over hebben en zich graag binnen hun eigen grenzen en mogelijkheden voor een ander willen inzetten. Liesbeth: "Mensen melden zich met uiteenlopende motivaties; de een wil zijn tijd graag zinvol besteden, de ander wil zichzelf verder ontwikkelen, een derde is graag onder de mensen. Wij helpen de mensen bij het vinden van een passende hulpvraag en -aanbod bij hen in de buurt of een vrijwilligersklus bij een organisatie. Ook kan men kijken op onze site www.metelkaarinhhw.nl waar de verschillende vrijwilligersvacatures én vraag en aanbod bij de onderlinge burenhulp bij elkaar staan en waar je kunt zoeken op activiteit/categorie, tijdsduur/frequentie, organisatie en dag. Organisaties die vrijwilligers zoeken maar nog niet op onze site vermeld staan, vragen we ook contact op te nemen om hun vacatures te plaatsen. Zo krijgen we een zo compleet en gevarieerd mogelijk aanbod."


Meer weten? MET Elkaar is op dinsdag- en donderdagochtend telefonisch bereikbaar via 06-41131452. Een mailtje sturen naar metelkaar@methhw.nl kan uiteraard ook. Een fysieke afspraak is mogelijk in overleg.