Beleef de historie van Heerhugowaard bij Het Oude Gemaal.
Beleef de historie van Heerhugowaard bij Het Oude Gemaal. (Foto:Archief/ Vincent de Vries)

Beleef de 3D Polder Experience

HEERHUGOWAARD - De 34e editie van de BankGiro Loterij Open Monumentendag wordt een bijzondere. In het weekend van 12 en 13 september openen veel monumenten fysiek of digitaal hun deuren. Dit jaar met meer alternatieve programmeringen dan ooit, zoals fiets- en wandeltochten, audiotours, 3D-experiences, virtuele tours, films en games. Zo kom je digitaal op plekken die zelfs niet toegankelijk zijn bij een ‘normale’ Open Monumentendag!

Poldermuseum open tijdens Open Monumentendag

Zo is zaterdag 12 en zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 uur Het Oude Gemaal in Heerhugowaard geopend voor de 3D Polder Experience. Weet je nog weinig over de historie van Heerhugowaard en wil je op een leuke wijze en in korte tijd daar meer over weten? En heb je ooit pratende schilderijen gezien? Kom dan vooral langs om de nieuwe 3D Polder Experience te bekijken aan de Huigendijk 17 in Heerhugowaard.


Nieuw is de interactieve presentatie van het oude Heerhugowaard.

Veiligheid voorop

Ga tijdens Open Monumentendag 2020 goed voorbereid op pad. Kijk op www.openmonumentendag.nl wat er in de eigen omgeving te doen is en reserveer waar nodig vooraf. De veiligheid van de bezoekers en betrokken vrijwilligers staat voorop.


Wie geen fysiek programma in de nabije omgeving heeft, kan er via de website digitaal op uit. Per monument en activiteit verschilt de openingsdag en -tijd. Er kan onder meer geselecteerd worden op kinderactiviteiten, soorten monumenten, digitale initiatieven en rolstoeltoegankelijke monumenten.