'Laat iedereen zich inenten zodra er een medicijn is.'
'Laat iedereen zich inenten zodra er een medicijn is.' (Foto: Pixabay)

Inenten graag

Ik ben nooit ingeënt tegen mazelen omdat ze pas zijn begonnen met inenten na mijn kindertijd. In mijn kindertijd ben ik niet besmet geraakt, dus ik ben niet immuun. Maar ik ben niet bang om de mazelen te krijgen, want ik maak gebruik van groepsimmuniteit. Omdat kleine kinderen tegenwoordig worden ingeënt, is de kans dat ik de mazelen krijg heel klein.

Natuurlijk sta ik zodra er een inenting is gevonden voor corona vooraan in de rij. En ik hoop zo dat dat binnenkort het geval is. Nu we ervaren wat het met de samenleving doet als er een virus rondwaart, verwacht ik dat iedereen die de mogelijkheid krijgt zich meteen laat inenten.

'Natuurlijk sta ik zodra er een inenting is gevonden voor corona vooraan in de rij'

Als ik in een slechte bui ben, dan wil ik dat die mensen die voorheen besloten hun kinderen niet te laten inenten nu met hun hele familie als laatste aan de beurt zijn. Want zij vonden vaccinatie niet nodig. Dat hun kinderen anderen mensen konden besmetten en dat dit een epidemie kon veroorzaken vonden ze onzin.


Maar zo denk ik alleen als ik in een slechte bui ben. Want ik ga ervan uit dat ook deze mensen nu, met de komst van het coronavirus, tot inkeer zijn gekomen. Nu zien ze wat er kan gebeuren als niemand weerstand heeft en zien ze wat het met hun omgeving doet: intensive care overvol, binnenblijven, je bejaarde moeder niet meer bezoeken, geen inkomsten meer, niet meer op vakantie of in het buitenland gestrand. Dus ook de mensen die voorheen tegen vaccineren waren, graag inenten, al is het alleen maar om de groepsimmuniteit te bewerkstelligen.


Ik hoop dat ze heel snel een geneesmiddel en een vaccinatie vinden. In de tussentijd: aardig zijn, niet hamsteren, niet naar buiten, aandacht voor de ouderen en gezond blijven.

Margreet Hoek