Het aanbod aan leuke spellen is enorm.
Het aanbod aan leuke spellen is enorm. (Foto: Aangeleverd)

Verplicht binnen zitten? Speel een spel!

HEERHUGOWAARD - Nu we met zijn allen verplicht binnen zitten, is het zoeken naar leuk tijdverdrijf. Van bingewatchen word je maar duf, dat boek heb je na een tijdje ook wel uit. En het is natuurlijk het allerleukst om iets met het hele gezin te doen. Geen wonder dat de verkoop van spellen en legpuzzels momenteel als een trein loopt. Ze zijn leuk, uitdagend en met een beetje mazzel steek je er nog iets van op ook!

Nu er een pandemie rondwaart zou je verwachten dat een spel dat Pandemic heet de deur uitvliegt. "Zeker aan het begin van de coronacrisis was de vraag naar dat spel heel hoog", vertelt Michel de Haas van spellenwinkel Mox in Middenwaard. "Ik had dat spel alleen niet meer op voorraad. Het kaartspel Virus had ik wel en die was zo uitverkocht." Mox moet het normaal voor een groot deel van evenementen en speelavonden hebben en De Haas moest dus een behoorlijke omschakeling maken toen de coronacrisis toesloeg. De 24 speelplekken maakten plaats voor tafels vol bordspellen en miniatuur gaming platen, zodat er genoeg ruimte vrijkwam voor klanten om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Het assortiment op d website werd verder uitgebreid en klanten binnen een straal van tien kilometer kunnen gebruikmaken van de gratis bezorgservice.

Hoogvlieger

"Een absolute hoogvlieger momenteel is Raccoon Tycoon, een bordspel over handelen en stadsontwikkeling dat pas net in het Nederlands is uitgebracht en over de toonbank vliegt. Ook is er veel vraag naar spellen die niet te lang duren en met twee personen gespeeld kunnen worden, zoals de strategische bordspellen Qango en Rifugio." Online een spel spelen kan uiteraard ook. Michel: "Voor het populaire ruilkaarten spel Magic: the Gathering kun je met ‘Arena’ evengoed het spel spelen, maar dan online. Echter heb je dan niets aan je echte kaarten. De maker van het spel heeft alle plaatselijke spellenwinkels waaronder Mox spellen een aantal codes gegeven. Als de spelers een screenshot van hun digitale spel sturen ontvangen ze gratis een code waarmee ze in game goodies ontvangen. Zo blijft het contact tussen de klanten en de winkels warm."


Lees meer op www.rodi/nl/regio/heerhugowaard.