De vrijwilligers van TAS Jongerenwerk zijn druk in de weer, ter voorbereiding op de start van het Zomerprogramma.
De vrijwilligers van TAS Jongerenwerk zijn druk in de weer, ter voorbereiding op de start van het Zomerprogramma. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Zes weken lang heerlijk uit je bol met zomerprogramma TAS Jongerenwerk

HEERHUGOWAARD – Iedereen die bij TAS Jongerenwerk betrokken is heeft er zin in. Eindelijk mochten woensdag 1 juli de met veel enthousiasme gemaakte plannen uitgevoerd worden. De ongeveer zestig vrijwilligers zijn klaar voor de komende zomerperiode, waar vele tientallen kinderen van vier tot vijftien jaar een hoop plezier aan gaan beleven.

“Helaas kunnen we niet volle bak, want we moeten ons wel houden aan de anderhalve meter en dat is lang niet altijd even gemakkelijk”, zegt coördinator Dymphna de Boer. “De activiteiten zijn wat kleinschaliger en er is voor minder kinderen plaats.” Op de dag dat we haar spreken, kon een groot aantal vrijwilligers eindelijk weer eens bij elkaar komen. Koffie, gebak en koek komen ter tafel. “Onze groep vrijwilligers staat bekend om het credo ‘niet praten, maar doen’. De periode van niets doen duurde veel te lang, maar we zijn allemaal dolgelukkig dat we weer met de jongeren iets kunnen ondernemen.’’


De boodschap van de beruchte zondag 15 maart, toen de regering meldde dat alle horeca, sportscholen, musea en dus ook TAS Jongerenwerk de deuren moesten sluiten, kwam hard aan. “We hebben nog snel de koelkast van onze ontmoetingsplek leeggehaald. En toen was het afwachten hoe lang het zou duren.’’

Geen leuke uitstapjes

‘’In de periode dat er geen activiteiten plaatsvonden, hebben we een programma samengesteld voor de komende zomervakantie. In zes weken tijd hebben we, in samenwerking met gemeente Heerhugowaard en de Veiligheidsregio, een programma op poten gezet, waarbij de veiligheid voor iedereen het allerbelangrijkste is. Helaas kunnen we dit jaar nog geen leuke uitstapjes organiseren. En bij sommige activiteiten hebben we ook de hulp van de ouders nodig, zoals de speurtocht door de wijken. Maar we hebben toch een leuk programma kunnen samenstellen.


Lees verder op pagina 5