Renate Schipper van Cool, geflankeerd door Joke Beers en Frank Wijte van het Vriendencomité.
Renate Schipper van Cool, geflankeerd door Joke Beers en Frank Wijte van het Vriendencomité. (Foto: Theo Annes)

Vriendencomité steunt Cool kunst en cultuur met uniek mondkapje

HEERHUGOWAARD - Als er één sector hard getroffen is door de coronacrisis, dan is het wel de sector kunst en cultuur. Het Vriendencomité, een enthousiaste groep Vrienden die ondersteunen bij activiteiten en de werving van nieuwe supporters van het theater, bedacht een ludieke actie om Cool te kunnen helpen in deze bizarre, onzekere tijd. Ze lieten speciale paarse Cool-mondkapjes maken met de opdruk #StayCool - een waar Coollector's item waarvan de opbrengst volledig naar Cool gaat.

Opbrengst collector's item komt geheel ten goede aan Waards theater

Cool kunst en cultuur heeft een trouwe groep Vrienden - inmiddels zijn het er tegen de zeshonderd - die het theater een warm hart toedragen. "Wij gaan al jaren zeker drie à vier keer naar het theater en genieten van het veelzijdige aanbod", vertelt Frank Wijte. "Als Vriend van Cool profiteer je van diverse voordelen. Zo mag je naar de seizoenspresentatie en heb je voorrang als de kaarten voor het nieuwe seizoen in de verkoop gaan. Bovendien steun je het theater."

Knusse sfeer

Joke Beers heeft namens de Artfarm een zakelijke relatie met Cool - als adverteerder in de theater- en educatiegidsen is ze automatisch Vriend - maar bedacht dat ze net zo goed op persoonlijke titel het theater kon ondersteunen. "Cool haalt geweldige voorstellingen naar Heerhugowaard, maar behoudt tegelijkertijd zijn knusse en warme sfeer. Hier hangt een prettig huiskamergevoel. Daar moeten we als Heerhugowaarders zuinig op zijn." De Vrienden onderstrepen hoe fijn het is dat de gemeente Cool een warm hart toedraagt, maar dat er meer nodig is voor de culturele sector om het hoofd boven water te houden. "Haal kunst en cultuur maar eens weg uit de maatschappij, dan wordt het heel saai", zegt Joke. "Het is echt een verrijking van de samenleving", vult Frank aan.

'Haal cultuur maar eens weg, dan wordt het heel saai'

Korte lijnen

Daarom werden de koppen bij elkaar gestoken - op anderhalve meter afstand uiteraard - om ook een steentje te kunnen bijdragen aan het voortbestaan van Cool. Het idee voor een mondkapje was snel geboren. Binnen de Artfarm werd iemand gevonden die 'iets met textiel' doet en het lapje stof kon bedrukken. De Artfarm besloot zelf als sponsor aan te haken en dankzij korte lijnen en snelle acties was het #StayCool-mondkapje binnen enkele weken een feit.

Gelimiteerde oplage

Bij Cool vinden ze het en fantastisch initiatief. "Geweldig dat de Vrienden dit bedacht hebben", vertelt Renate Schipper van Cool. "Een echt Coollector's item dat in gelimiteerde oplage verkocht wordt bij onze servicebalie, in Café Cool en online. Ze zien er prachtig uit en zijn ideaal om te dragen in het openbaar vervoer of voor mensen die misschien wat huiverig zijn om weer in de zaal plaats te nemen nu er weer meer mensen van onze voorstellingen mogen genieten. Of gewoon als herinnering aan deze bijzondere tijd. Ze kosten slechts 7,50 euro en het hele bedrag komt ten goede aan Cool!"


Meer info op www.coolkunstencultuur.nl en de Facebookpagina's van Cool en Vrienden van Cool.

Frank, Renate en Joke hopen dat veel mensen Cool steunen door het unieke mondkapje aan te schaffen.