Twee Peter Pans: Shayne en Merlijn.
Twee Peter Pans: Shayne en Merlijn. (Foto: Kids with Attitude)

Finale-audities

Eindelijk was het zover: zaterdag 20 juni, de dag van de spannende finale-auditie in de aula van basisschool De Boomladder. Wie zou Peter Pan worden na maanden van lessen? Uitgangspunt in het geheel is altijd dat de kinderen zich bewust zijn van de grootte van de rol en wat ze er allemaal voor moeten leren en kunnen zonder het onderling plezier, kameraadschap en de sfeer te verliezen in dat wat zij juist zo graag doen.


Elke Peter Pan-kandidaat had voor deze auditie een lied en dialoog naar keuze uit het musicalscript voorbereid. Tegenspel kregen ze van Ronja, die de rol van Tijgerlelie gaat vervullen. Naast het team Kids with Attitude, was ook een aantal Kids als publiek aanwezig in de aula om de jongens aan te moedigen. Iedereen deed enorm zijn best en het was prachtig om te zien hoeveel verder ze sinds hun eerste auditie waren gekomen en hoe de kinderen in het publiek even hard voor alle kandidaten klapten.


Na anderhalf uur finale-auditie zat het erop: iedereen was aan de beurt geweest. Niemand kon meer wat doen. Opgelucht mochten de kinderen even lekker op het schoolplein in de zon spelen terwijl het team in overleg ging. Diezelfde avond kreeg een aantal jongens te horen dat ze een rol hadden in de musical als één van de Weeskids: de bende van Peter Pan in Nimmerland. Op datzelfde moment kregen niet één maar twee jongens te horen dat ze Peter Pan waren geworden!


Zowel Shayne als Merlijn hebben de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt in hun vaardigheden en echt laten zien dat ze de rol kunnen spelen, kunnen zingen en kunnen dansen. Omdat er meerdere voorstellingen zijn gaan ze de rol om beurten spelen. Er gaat nog een jaar repeteren aan vooraf, voordat de voorstellingen in juli 2021 te zien zullen zijn.


Voor nu is de zoektocht voorbij: Shayne en Merlijn zijn de twee Peter Pans!