De vrijwilligers van TAS Jongerenwerk bereiden zich voor op het aangepaste zomerprogramma 2020.
De vrijwilligers van TAS Jongerenwerk bereiden zich voor op het aangepaste zomerprogramma 2020. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

TAS presenteert Zomerprogramma

Vervolg van de voorpagina

"Vrijdag 10 juli is de aftrap van onze zomeractiviteiten. Deelnemers gaan ditmaal met het eigen gezin of een vriendengroepje langs leuke plekjes in de oude deel van Heerhugowaard, waar wij als TAS gehuisvest zijn. Iedereen vertrekt vanaf een plek die wij aangeven en via appjes sturen we de mensen naar een andere plek. Onderweg regelen wij nog wat lekkers. Er lopen dus geen vrijwilligers mee, maar het uitgangspunt is dat iedereen nderhalve meter afstand houdt, tenzij je samen een familie of huishouden vormt.”

Kunst in eigen tuin

Naast de speurtocht kunnen de kinderen kiezen uit een scala van activiteiten, zoals de Doe-het-lekker-zelf-dag, een buitenbingo en Kunst in eigen tuin. Dymphna heeft er hoge verwachtingen van: "De kinderen gaan in de eigen voortuin aan de slag om ‘kunst’ te creëren. Denk aan versieren, bouwen, schilderen, tekenen en stoepkrijten. Een deskundige jury zal iedere dag tussen 15.00 en 17.00 uur langskomen om de creaties te bekijken. Er zijn mooie prijzen te winnen."

Huttenbouw

Ook het populaire onderdeel Huttenbouw, al 21 jaar een vast item binnen het jongerenwerk, vindt zijn doorgang, deze keer op het parkeerterrein van Sporthal de Draai en de Helix aan het Akkerwindepad. "Normaal mogen er tussen de 120 en 130 kinderen aan meedoen en nu slechts 85. Ook hier hebben we een aangepast programma, helaas zonder slaapnacht.’’ Het thema van de Huttenbouw is dit jaar Pretpark.

Eindelijk los

"Na zo’n lange periode helemaal niets doen kunnen we eindelijk los. Al onze vrijwilligers hebben er heel veel zin in om zes weken lang niet alleen de kinderen te plezieren, maar ook onszelf", lacht Dymphna.


Kijk voor het complete overzicht van de zomeractiviteiten op tasheerhugowaard.nl. Aanmelden kan via tasactiviteiten@gmail.com. De inschrijving voor de huttenbouw was reeds gesloten, maar vanwege de versoepeling van de maatregelen per 1 juli zijn er extra plekken vrijgekomen. Aanmelden voor de huttenbouw kan via huttenbouwtas@gmail.com.