Human Library: 'leen' mensen en hun verhaal.
Human Library: 'leen' mensen en hun verhaal. (Foto: Aangeleverd)

'Mensen lenen' bij Human Library

HEERHUGOWAARD - Je bent méér dan je uiterlijk, gedrag of houding! Dat is slechts een klein stukje van het verhaal. Onze maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt woensdagavond 8 juli van 20.00 tot 22.00 uur een Online Human Library georganiseerd. Geef je op en ga het gesprek met een levend boek aan. Meedoen is gratis!

Op deze avond lenen online bezoekers geen boeken, maar mensen. De 'levende' boeken hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Verschillende levende boeken zijn bereid om jou tijdens intieme, ontroerende, grappige en confronterende gesprekken een kijkje in hun leven te geven. Zo zijn er diverse boeken beschikbaar met titels zoals Transgender, Misbruikt, Dwarsleasie, Chronisch ziek, Polyamoreus, Autistisch en nog vele anderen.

Aanmelden

Meld jezelf online aan via thehumanlibrary.nl/agenda/8juli. Hier kun je ook zien hoe de Human Library werkt en de boekintroducties lezen. Human Library is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Europe Direct NHN en Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken.