De pas geslaagden gingen uiteraard op de foto.
De pas geslaagden gingen uiteraard op de foto. (Foto: Aangeleverd)

Drive-through diploma-uitreiking

HEERHUGOWAARD - Ter afronding van dit bijzondere examenjaar reikte het Johannes Bosco in de slotweek de diploma's uit aan 340 leerlingen van de theoretische leerweg en van de kader- en basisberoepsgerichte leerwegen. Slechts één leerling moest dit jaar worden teleurgesteld; hij doet volgend jaar opnieuw examen.

"Een uniek resultaat en daarmee een groot compliment aan de leerlingen die in deze veeleisende periode het hoofd koel hebben gehouden", aldus de schoolleiding. "Ze hebben het behalen van het diploma meer dan verdiend! Als school kozen we voor een mooie afronding in de vorm van een drive-through diploma-uitreiking, georganiseerd binnen de richtlijnen van de anderhalve meter afstand." De drive-through past bij de traditionele jaarlijkse autoparade als gala-entree van de diploma-uitreiking op Johannes Bosco. Echter, dit jaar geen centrale bijeenkomst met speeches in de aula, maar een rode loper-entree naar de 'tekentafel' op het plein. In iedere auto zat de geslaagde kandidaat, met daarbij directe familie. In feestelijke sfeer met ballonnen en muziek zetten zij onder toezicht van hun mentor de officiële handtekening, uiteraard vastgelegd met de camera.

Geregisseerd per klas, in een strak tijdslot, stopten vele verschillende voertuigen bij de rode loper. De examenbutler opende de portier en de feestelijk geklede jongens en meiden, schreden over de loper richting de officiële papieren. Met diploma en cijferlijst op zak liepen ze naar het volgende 'halte' om een felicitatiepakket met onder meer knalconfetti op te halen. Terug in de auto en al toeterend het plein weer af rijdend, kwam deze veelal - tot grote hilariteit - tot 'ontploffing' in de auto. De stofzuiger deed thuis zijn werk. "Het was een feestelijke afronding van een bijzonder schooljaar, eindigend met alleen maar blije gezichten. We zijn trots op ze!", aldus de schoolleiding en de docenten.