Sully kwam in beweging, met succes.
Sully kwam in beweging, met succes. (Foto: sport-z.org)

Kom net als Sully in beweging met het IkSTART-project

HEERHUGOWAARD - Deelnemen aan de maatschappij op een bepaald niveau kan voor sommige mensen een hele uitdaging zijn. Voor hen kan het IkSTART-project een uitkomst zijn. Het doel van IkSTART is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die weinig tot niet deelnemen aan het sociale verkeer, terug te brengen in de maatschappij.

IkSTART is een project van Stichting Sport-Z in samenwerking met Halte Werk, waarbij deelnemers door middel van sport en bewegen toewerken naar vooraf gestelde persoonlijke doelen en meer participeren in de samenleving. Binnen het programma van IkSTART volgen klanten een persoonlijk traject en werken zo aan hun eigen toekomst. Aan de hand van beweegprogramma’s op maat gaan ze aan de slag. Hierbij wordt voornamelijk ingezet op vaardigheden die ze (verder) moeten ontwikkelen en die bijdragen aan het verhogen van hun participatiegraad.

Succesverhaal

Eén van de succesverhalen van IkSTART is dat van de 40-jarige Sully. Een verleden in de bijstand, overgewicht en pijnklachten leidden ertoe dat ze in een vicieuze cirkel terecht kwam, veel thuis zat, afspraken afzegde en nauwelijks buiten kwam. Sully startte in de zomer van 2019 met het programma, nadat zij door haar klantmanager van Halte Werk was doorverwezen.

Persoonlijke doelen

Vanuit Sport-Z werd coach Hester gekoppeld aan Sully. Samen gingen ze aan de slag om in kaart te brengen wat er allemaal speelde in Sully’s leven en wat haar persoonlijke doelen zijn en er werd een beweegprogramma opgesteld.

Minder pijnklachten

Inmiddels wijst de weegschaal voor Sully maar liefst 48 kilo minder aan en hoewel de pijnklachten met vlagen komen opzetten zijn ze sterk verminderd én sneller weg. Voor Sully is het IkSTART-proces nu afgerond. Zij gaat verder met een ander traject, waarbij ze vrijwilligerswerk gaat doen voor Humanitas en jongeren gaat helpen inzicht te krijgen in hun financiële situatie.

Elk IkSTART-traject start met een individuele intake. Kijk voor meer informatie op www.sport-z.org. Op de site is ook het volledige verhaal van Sully te lezen.