Pop-up store van leerlingen van het Huygens College in Middenwaard.
Pop-up store van leerlingen van het Huygens College in Middenwaard. (Foto: Aangeleverd)

Onderwijs in de praktijk op het Huygens College Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Op het Huygens College merken de docenten dat het leerlingen enorm motiveert als ze in de praktijk ontdekken wat mogelijk is met alle ‘schoolse’ kennis. De school laat leerlingen daarom bij het vak Horeca, Bakkerij en Recreatie kennismaken met de horeca- en de toeristische sector.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het opzetten van een restaurant, waar gasten van buiten de school komen eten.


In het keuzevak Ondernemen krijgen de leerlingen een beeld van wat er nodig is om een eigen bedrijf op te zetten. Ook de leerlingen van het vak Economie & Ondernemen doen kennis op in de praktijk, bijvoorbeeld door het opzetten van een eigen winkel. Begin november hebben zij een pop-up store geopend in winkelcentrum Middenwaard. De winkel is tot de kerstvakantie geopend op maandag van 13.45 tot 16.15 uur en woensdag van 10.45 tot 13.15 uur. Het adres is Middenwaard 82 (naast Game Mania).

Winst

De leerlingen hopen op veel klanten zodat ze hun project met winst kunnen afronden! Het Huygens College merkt dat de leerlingen enthousiast worden van dergelijke praktische opdrachten. Daarom werkt men aan de voorbereiding van het vak Economie & Ondernemen voor de afdeling vmbo-tl. Zo biedt het Huygens College in de bovenbouw van het vmbo een praktische component die een goede voorbereiding biedt op alle richtingen in het mbo.

Businessklas

Wie in de onderbouw al kennis wil maken met het ondernemerschap kan kiezen voor de businessklas.