Iedereen komt in aanmerking voor de NL Leert Door-regeling.
Iedereen komt in aanmerking voor de NL Leert Door-regeling. (Foto: Aangeleverd)

Profiteer van NL Leert Door

REGIO - Er zijn veel werknemers, werkzoekenden en ZZP’ers die door de coronacrisis worden geraakt. Speciaal voor deze mensen stelt de overheid €95 miljoen beschikbaar voor ontwikkeladvies, om- en bijscholing: crisisprogramma NL leert door.

De NL Leert Door-regeling is onderdeel van de steunpakketten van de overheid, die ervoor zorgt dat werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep kunnen doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing. Iedereen vanaf achttien jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt voor de regeling in aanmerking. Dus als je werkgever is getroffen door deze crisis, als jij zelf de dupe hiervan bent, maar ook als je niet goed op je plek zit in je huidige baan, dan is deze regeling voor jou bestemd. Vanaf 1 december kunnen loopbaanadviseurs een aanvraag doen voor deze regeling, zodat jij een gratis ontwikkeladvies krijgt.

Voorwaarden

Er zijn voorwaarden gesteld waar een ontwikkeladviestraject aan moet voldoen, zoals een verplichte arbeidsmarktscan, een minimaal aantal persoonlijke begeleidingsuren en enkele administratieve voorwaarden. Geïnteresseerd? Vraag dan een ontwikkeladvies aan bij een van de aangesloten loopbaanadviseurs. Zij registreren dit traject bij de overheid en vragen hier, na afronding van jouw traject, subsidie voor aan. De loopbaanadviseur zal dit proces zoveel mogelijk automatiseren om jou te ontzorgen. Hierdoor hoef je je niet druk te maken over administratie of kosten, je hebt namelijk wel wat anders aan je hoofd!


Lees op nlleertdoor.com alles over de regeling en wat ontwikkeladvies inhoudt en profiteer mee!