Scoren, die deals!
Scoren, die deals! (Foto: Pexels)

Zo scoor je de allerbeste deals

REGIO - Zie jij door al die Black Friday-stunts, kortingen en aanbiedingen het bos niet meer? Met deze tips weet je zeker dat je een goede deal te pakken hebt.

Officieel gaat Black Friday op 27 november van start, maar om zoveel mogelijk omzet te maken en om de postbedrijven te ontlasten starten de eerste webshops dagen daardoor al met aanbiedingen. Hét moment dus om als eerste de beste koopjes te ontdekken. Misschien wel de belangrijkste tip: bedenk wat je wilt kopen. Als je gericht op zoek gaat naar een product, is je kans van slagen veel groter. Laat die impulsaankopen dus maar even voor wat ze zijn. Bij de Prijsvergelijker en Pricewatch van sites als Tweakers en Hardware Info kun je handmatig instellen welke producten je wilt kopen. Je krijgt dan automatisch een e-mail als jouw product in de aanbieding is. Bedrijven maken gebruik van marketingtechnieken om je sneller iets te laten kopen. Zo wordt in webshops vaak vermeld dat er nog maar één exemplaar van een product op voorraad is. Wees je ervan bewust dat het hier vaak om een trucje gaat. Houd daarnaast rekening met de retourvoorwaarden; die worden soms aangepast met Black Friday. Wettelijk gezien heb je altijd veertien dagen bedenktijd.

Deals met fabrikanten

Veel Black Friday-aanbiedingen zijn een samenwerking tussen fabrikant en shop. In zo’n geval verkoopt de fabrikant een (beperkt) aantal exemplaren van een specifiek product voor een lagere prijs aan een webshop, waarna die het weer voor minder geld aan jou als consument kan aanbieden. Is het aantal producten dat de webwinkel tegen die lage prijs kon inkopen op, dan zal de shop weer de originele prijs vragen.


(Bron: AD.nl)