Deze maand presenteert Villa Artquake: Rose Marin (2002).
Deze maand presenteert Villa Artquake: Rose Marin (2002). (Foto: aangeleverd)

Rose Marin

(2000) is een uit Haarlem afkomstige singer-songwriter die een groot deel van haar leven in Heerhugowaard heeft gewoond.

De Grote Prijs

heeft op het Han Fortmann College gezeten en heeft dus ook meerdere malen meegedaan aan de Grote Prijs. Elk jaar bracht Rose Marin weer een eigen nummer en vertelde ze hiermee haar verhalen. Hoewel ze inmiddels in Haarlem woont, treedt ze nog regelmatig op in omgeving Heerhugowaard / Langedijk. Ze studeert nu aan het conservatorium in Haarlem, waar ze een zangopleiding volgt.

Countrymuziek

Ze is opgegroeid met countrymuziek. Thuis werd altijd de muziek van Sara Evans en Shania Twain gedraaid, dus haar liefde voor countrymuziek ontwikkelde ze al op jonge leeftijd. Hoewel countrymuziek uit Amerika komt, geven haar Afrikaanse roots een nieuwe twist aan de traditionele countrymuziek.

Vanuit haar hart

Het op papier zetten, is voor Rose de enige manier om haar verhalen te vertellen. Ze schrijft vanuit haar hart, waarbij ze haar gevoel uit in verborgen boodschappen en metaforen. Ze zet haar meest persoonlijke verhalen en gedachten om tot oprechte songs, en brengt herkenbare situaties tot leven in ieders eigen verbeelding. In deze betoverende blend van country en folk, nemen haar Afrikaanse roots je mee op een mysterieuze reis door het leven.

Optredens

is al op jonge leeftijd begonnen met optreden. Sinds haar eerste optreden in een klein theater heeft ze vele, diverse podia betreden. Naast optreden op onder andere Altersonic (Eurosonic Noorderslag) in Groningen en NPO Radio 2 (Leo Blokhuis), had Rose Marin in december 2019 haar eerst headline show. Inmiddels heeft ze in line-ups gestaan met artiesten als Miss Montreal, Waylon en Golden Earring.

'Southern Comfort'

Ze heeft jarenlang over het hele land opgetreden voordat ze haar muziek is gaan opnemen. Tijdens de hittegolf in juli 2019, heeft ze aan de extreme hitte kunnen ontsnappen door de studio in te gaan en haar debuut EP op te nemen in Volver Studio (Tilburg) samen met Sebastiaan Weerman. Haar eerste single ‘Moving On’ is in november 2019 uitgekomen. Dit nummer brengt een persoonlijk, maar toch herkenbaar verhaal over het eindelijk uitbreken uit iemands betovering. Een maand later kwam haar tweede single ‘Change It All’ uit, wat ze schreef over iemand die terugblikt op zijn leven en zou willen dat hij zijn fouten ongedaan kon maken. Op 20 maart bracht ze haar laatste single genaamd ‘Over & Gone’ uit. Rose heeft in haar jeugd altijd meegekregen om hard te werken voor wat je wil. Een reeks van gebeurtenissen deden haar beseffen dat alles wat je hebt, zo weg zou kunnen zijn. Ze heeft ervan geleerd hoe belangrijk het is om dankbaarheid te uiten voor wie en wat je hebt. Binnenkort zal de volledige EP genaamd ‘Southern Comfort’ volgen, welke op 3 juni 2020 gereleased zal worden in de Melkweg in Amsterdam.

Speciaal aanbod

biedt in deze moeilijke tijd met het Corona virus een speciaal aanbod. Nu ook haar optredens niet door kunnen gaan, wil zij met haar muziek graag iets betekenen. Zij biedt dan ook iets heel speciaals aan. Zij maakt op verzoek een gepersonaliseerde song. Stuur haar een berichtje met een verhaal, een onderwerp en voor 50,- heb je je eigen song! Mail Rose Marin: info@rosemarin.nl


Instagram: rosemarinmusic - YouTube: www.youtube.com/c/rosemarijnstrijker/