De zwemlessen voor de jeugd worden weer opgepakt.
De zwemlessen voor de jeugd worden weer opgepakt. (Foto: AdobeStock)

Lesgeven vanaf de kant en inhalen in de zomervakantie

HEERHUGOWAARD – Er mag weer gezwommen worden in Heerhugowaard! Zwembad Waardergolf is vanaf woensdag 13 mei gefaseerd open gegaan. In eerste instantie voor de afzwemmers en banentrekkers. Ook de zwemlessen en aquasporten worden weer opgepakt, maar met het gezin gezellig in het weekend een paar uur zwemmen mag nog niet. Uiteraard verloopt alles volgens strikte RIVM-protocollen. Een woord dat Henk Blok van Heerhugowaard Sport NV, beheerder en exploitant van Zwembad Waardergolf, al te vaak gehoord heeft de afgelopen weken. “Ik word horendol van dat protocol”, grapt hij.

Waardergolf gefaseerd weer open voor publiek

Het kwam voor de zwembaden als een verrassing dat het kabinet woensdag 6 mei aankondigde dat ze vanaf maandag 11 mei weer open mochten. "Dat hadden we niet verwacht”, aldus Blok. "Al was het wel erg kort dag; niet iedereen was al zover. Ook al staat iedereen te trappelen om weer aan de slag te gaan, voor zwembaden heeft het heel wat voeten in de aarde om alles om te zetten volgens de protocollen van het RIVM.”

Zwemlessen inhalen

De Waardergolf opent gefaseerd zijn deuren, met als eerste dertig afzwemmers die in kleine groepjes van vijf de draad weer oppakken. Blok: "Het diplomazwemmen gaat normaal met zo’n dertig kinderen in een uur, nu zijn dat er zes. Maar het zijn de eerste stappen." De reguliere zwemlessen starten met ingang van maandag 18 mei. Omdat de jeugd amper een risicogroep vormt, kunnen kinderen 'gewoon' in hun vertrouwde groepje verder. Het protocol voor de zwemlessen is klaar; alle ouders hebben hier een mail over ontvangen. Houd de website en app van Zwembad Waardergolf ook in de gaten voor meer info.

Lees verder op pagina 5