Kimberly zit dit jaar maar liefst 35 jaar in het artiestenvak.
Kimberly zit dit jaar maar liefst 35 jaar in het artiestenvak. (Foto: Aangeleverd)

Kimberly viert jubileum met cd

HEERHUGOWAARD - Zangeres Kimberly had zich haar jubileumjaar - ze zit al 35 jaar in het vak - heel anders voorgesteld. De muziekfeesten waar de Heerhugowaardse artieste normaal voor veel plezier zorgt met haar liedjes, zijn allemaal afgeblazen. Desondanks heeft ze vrolijk nieuws in deze voor velen zware tijden: ter ere van haar jubileum heeft een prachtige verzamel-cd uitgebracht die vanaf nu online te bestellen is.

Ondanks dat Kimberly haar eerste single pas in 2012 lanceerde, was ze daarvoor al geruime tijd actief in de Nederlandse muziekwereld; in 2020 viert ze haar 35 jarig artiestenjubileum. Als verlegen meisje nam ze deel aan karaokewedstrijden. Dat gaf haar zo veel voldoening dat ze besloot om het zingen serieuzer aan te pakken. In de daaropvolgende jaren heeft ze in diverse bandjes gezongen. Omdat ze steeds vaker de vraag kreeg gesteld wanneer ze haar eigen single uitbracht, nam ze acht jaar geleden contact op met platenbaas Bert Schenau van Storm Records.

Rob de Nijs

Inmiddels heeft Kimberly twaalf eigen nummers op haar naam staan, waarvan tien in de categorie feestmuziek. Dat genre vertolkt ze het liefst tijdens haar vele optredens in Nederland én Duitsland. Omdat Kimberly een enorme fan is van Rob de Nijs heeft ze speciaal bij Jeroen Dirksen een 'ode aan Rob de Nijs' opgenomen die als bonustrack op de verzamelaar is geplaatst. "Met het uitbrengen van dit verzamelalbum komt er voor mij een langgekoesterde wens in vervulling", aldus de goedlachse zangeres. "Ik had al een leuke locatie gevonden waar het album gepresenteerd zou gaan worden, maar vanwege de coronacrisis is alles helaas gecanceld. Maar niet getreurd: het album is online te bestellen! Stuur een mailtje naar kimberly_music@hotmail.nl of kijk voor meer informatie op www.kimberlyontour.nl of www.facebook.com/kimberly.hennipman"